Βρήκαν τον «ψύλλο στα άχυρα»: Εντοπίστηκε η μικροσκοπική ραδιενεργή κάψουλα που είχε χαθεί σε έρημο της Αυστραλίας

Eντοπίστηκε στην έρημο της Αυστραλίας η μικροσκοπική ραδιενεργή κάψουλα. Photo screenshoy via Twitter Massimo @Rainmaker1973




Η μικροσκοπική ραδιενεργή κάψουλα που είχε χαθεί δημιουργώντας έντονη ανησυχία εντοπίστηκε περίπου 50 χλμ νότια της μεταλλευτικής πόλης Newman στη Δυτική Αυστραλία, μετά από επίπονη έρευνα των Αρχών με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού για την ανίχνευση ακτινοβολίας.

Η έρευνα κάλυπτε έκταση 1.400 χλμ μέσα στην Αυστραλιανή έρημο.

Η κάψουλα με το ραδιενεργό υλικό είχε χαθεί πριν από περίπου μια εβδομάδα κατά τη μεταφορά της με ειδικό όχημα, μετά την απομάκρυνση της από μεταλλευτική εγκατάσταση στην οποία χρησιμοποιείται.

Οι Αρχές μετά την ενημέρωση που είχαν από τη μεταλλευτική εταιρία, κινητοποιήθηκαν άμεσα καθώς η μικροσκοπική κάψουλα θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη και θανατηφόρα από όποιον την έβρισκε και αγνοούσε το περιεχόμενο.

Η έρευνα ωστόσο χαρακτηρίστηκε από ειδικούς «αναζήτηση ψύλλου στ’ άχυρα» καθώς έπρεπε να εντοπίσουν ένα αντικείμενο μεγέθους μερικών χιλιοστών σε δρόμο μέσα στην έρημο μήκους 1400 χλμ, αλλά τελικά, και χάρη στη χρήση ειδικού εξοπλισμού, όλα πήγαν καλά.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μικροσκοπική ραδιενεργή κάψουλα χάθηκε στην Αυστραλία: Επικίνδυνη να μολύνει ό,τι ακουμπήσει για 300 χρόνια

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: