Τραγωδία στη Λέρο με ναυάγιο μεταναστών: Αδίστακτοι διακινητές από την Τουρκία μετέφεραν παιδιά και αναπήρους * Νεκρή μια γυναίκα και ένα βρέφος [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΣΚΑΙ από την Λέρο, όπου αρχικά ψαράς ειδοποίησε τις αρχές για την ύπαρξη σορού στη θάλασσα.




Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, μετά από ναυάγιο με μετανάστες.

Οι πληφοροφίες αναφέρουν ότι υπήρξε ναυάγιο με πάνω από  40 μετανάστες που προέρχονταν από την Τουρκία και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 άτομα.

  • Oι αδίστακτοι λαθρομετακινητές είχαν στοιβάξει μέσα σε φουσκωτή λέμβο μωρά και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, εν μέσω σφοδρού ψύχους και κακοκαιρίας.

Μία γυναίκα  και ένα βρέφος έχουν βρεθεί νεκροί

Από τους διασωθέντες, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ ακόμα 33 άτομα παραμένουν και φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού.

Ο συναγερμός σήμανε όταν ένας ψαράς ενημέρωσε τις Αρχές για ύπαρξη σορού στη θάλασσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, η λέμβος στην οποία επέβαιναν πιθανόν 39 άτομα, βρέθηκε σε δυσχερή θέση και βυθίστηκε.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην οποία συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Έρευνες πραγματοποιούνται και από ξηράς με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛΑΣ, ενώ στο σημείο επικρατεί κακοκαιρία και δυνατοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

 




Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr/skai.gr

Ερχεται το απόγευμα o μεγάλος όγκος χιονόπτωσης στη Αττική: H εξέλιξη της κακοκαιρίας Barbara τις επόμενες ώρες [Video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: