Το μυστήριο των άγνωστων αντικειμένων: Οι συγκεχυμένοι διάλογοι των Αμερικανών πιλότων προ της κατάρριψης [audio]

Photo via Pexels




Τους διαλόγους των πιλότων που ενεπλάκησαν στην κατάρριψη αγνώστου αντικειμένου στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής, δημοσίευσε ο ιστότοπος The Drive.

Πρόκειται για ηχογραφήσεις των ενδοεπικοινωνιών μέσα από πιλοτήριο του ενός από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 που συμμετείχαν στην αναχαίτιση πάνω από τη λίμνη Χιούρον την Δευτέρα.

Αυτό που εντυπωσιάζει αμέσως στο άκουσμα των διαλόγων, είναι ότι οι πιλότοι φαίνεται να είναι μπερδεμένοι ως προς το τι πραγματικά αντικρύζουν και παρατηρούν, καθώς και στην περιγραφή της ακριβούς φύσης του αντικειμένου.

Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο «εξουδερώθηκε» πάνω από τη λίμνη Χιούρον από ένα ζευγάρι F-16CM της 148ης Πτέρυγας Μάχης «Bulldogs».

Οι αεροπόροι απογειώθηκαν από το Μάντισον του Ουισκόνσιν περίπου στις 10:30 π.μ. το βράδυ της Δευτέρας μετά από συναγερμό που τελικά μετατράπηκε σε αναχαίτιση.

Αφού ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το αντικείμενο, ένας από τους πιλότους ακούγεται να λέει: «Δεν θα το έλεγα πραγματικά μπαλόνι».

«Μπορώ να το δω έξω με τα μάτια μου», προσθέτει, προτού προσπαθήσει να περιγράψει το ιπτάμενο αντικείμενο που έχει μπροστά του.

«Μοιάζει με κάτι… υπάρχει κάποιο είδος αντικειμένου σε διάταση… είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις, είναι αρκετά μικρό», λέει.

Οι πιλότοι ομολογούν ότι ανησυχούσαν για πιθανή σύγκρουση με το αντικείμενο, καθώς μπορούσαν να το δουν μόνο από κοντά, γεγονός που οδήγησε σε μια συγκεχυμένη συζήτηση για το πραγματικό του σχήμα. Κκάτι που αργότερα περιγράφηκε από τους αξιωματούχους ως «οκταγωνικό».

«Θα το περιγράψω ως κοντέινερ», λέει ένας από τους πιλότους. «Δεν μπορώ να διακρίνω πραγματικά ποιο είναι το σχήμα».

«Το μέγεθός του, αυτό είναι δύσκολο, είναι τόσο αργό και τόσο μικρό, απλά δεν μπορώ να το δω».

Το άγνωστο αντικείμενο κινούνταν με πολύ πιο αργή ταχύτητα από τα μαχητικά αεροσκάφη, καθιστώντας δύσκολο για τους πιλότους να καταλάβουν τι ακριβώς κοιτούσαν.

Αργότερα, οι πιλότοι ακούγονται να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος και το σχήμα του ιπτάμενου αντικειμένου.

Ένας από τους πιλότους κρίνει ότι το αντικείμενο είναι «σίγουρα μικρότερο από ένα αυτοκίνητο», ενώ ένας άλλος λέει ότι είναι περίπου στο μέγεθος ενός «τετράτροχου».

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν περιγράψει ότι το αντικείμενο είχε «δεμένο ένα ωφέλιμο φορτίο από κάτω του», κάτι που επιβεβαιώνεται και στις πρώτες ματιές που ρίχνουν οι πιλότοι στο αντικείμενο στα 20.000 πόδια.

«Από το στόχαστρο, δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι μεταλλικό ή κάτι άλλο, αλλά μπορώ να δω κάτι σαν γραμμές να κατεβαίνουν κάτω από αυτό. Αλλά δεν μπορώ να δω τίποτα κάτω από αυτό», λέει ένας πιλότος.

«Βλέπω σίγουρα ‘σκοινιά’ από κάτω», προσθέτει.

Ενώ οι δύο πιλότοι συμφωνούν ότι το μπαλόνι είναι μάλλον γυαλιστερό ή μεταλλικό, αμφότεροι αγωνίζονται και πάλι να διακρίνουν ποιό είναι πραγματικά το χρώμα του αντικειμένου.

Ο ένας λέει ότι φαινόταν «μαύρο», ενώ ο άλλος λέει «φαίνεται σκοτεινό», αλλά επισημαίνει ότι τον επηρεάζει η αντανάκλαση από τον ήλιο.

Στον βρόντο η πρώτη βολή

Μετά την επιτυχή κατάρριψη του «μεταλλικού μπαλονιού» πάνω από τη λίμνη Χιούρον, επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η αποστολή κόστισε στον στρατό σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια, καθώς η πρώτη βολή των πιλότων στο άγνωστο αντικείμενο αστόχησε.

Τα τζετ, τα οποία χρησιμοποιούν πυραύλους Sidewinder AIM-9X κόστους 400.000 δολαρίων ο καθένας, έκαναν δύο προσπάθειες για να αφανίσουν το αντικείμενο από τον ουρανό.

Η αστοχία επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από τον ανώτατο στρατηγό του Πενταγώνου Mark Milley, σημειώνοντας τους κινδύνους που ενέχουν οι συνεχείς παρατηρήσεις UFO στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

«Ναι, η πρώτη βολή ήταν χαμένη», είπε.

Καμία ένδειξη για κινεζική προέλευση

Oι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προς το παρόν «καμία ένδειξη» ότι τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Αμερική ήταν κινεζικής προέλευσης ή ότι χρησιμοποιούνταν για κατασκοπευτικούς σκοπούς, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Αυτά τα τρία «αντικείμενα» μπορεί να ήταν «μπαλόνια για εμπορικούς ή επιστημονικούς, ειρηνικούς σκοπούς», είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί να αναλυθούν πρώτα τα συντρίμμια τους για να απαντήσει μετά βεβαιότητας.

Ο Κίρμπι δεν αναφερόταν στο πρώτο «μπαλόνι» που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, για το οποίο η Ουάσινγκτον επιμένει πως ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι κανείς δεν έχει διεκδικήσει ακόμη τα τρία αντικείμενα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είναι δύσκολο να βρεθούν και να ανακτηθούν τα συντρίμμια τους.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλι επιβεβαίωσε πως ο πρώτος από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν την Κυριακή από ένα μαχητικό F-16 εναντίον ενός από αυτά τα αντικείμενα πάνω από τη λίμνη Χιούρον αστόχησε και έπεσε στο νερό. (Δείτε εδώ περισσότερα)

Με πληροφορίες από The Drive, The Daily Mail

Ιδεοληψία ή ήρθαν και στην Ευρώπη τα “άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα”; Εντοπίστηκε μπαλόνι στη Ρουμανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: