Στο Μεξικό, διευθυντής ζωολογικού κήπου σκότωσε και μαγείρεψε για πάρτι 4 σπάνιες κατσίκες -πυγμαίους

Κατσίκα πυγμαίος via pixabay




Ο πρώην διευθυντής ενός ζωολογικού κήπου στο νότιο Μεξικό σκότωσε τέσσερις από τις πυγμαίους κατσίκες του ζωολογικού κήπου και τις σέρβιρε σε ένα πάρτι την περίοδο των Χριστουγέννων, ισχυρίστηκαν οι αρχές.

«Αυτά τα τέσσερα ζώα σφαγιάστηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό στο πάρτι του τέλους της χρονιάς», δήλωσε ο Fernando Ruiz Gutierrez, διευθυντής άγριας ζωής του κρατικού τμήματος περιβάλλοντος, κατηγορώντας τον τότε διευθυντή του ζωολογικού κήπου, José. Ρουμπέν Νάβα. «Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που τα έτρωγαν, επειδή αυτά τα ζώα δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση».

Ο Ρουμπέν Νάβα είχε αντικατασταθεί ως διευθυντής του τοπικού ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo στις 12 Ιανουαρίου μετά τον θάνατο ενός ελαφιού. Ωστόσο, αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι μια έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο φέρεται να είχαν πουληθεί ή φαγωθεί υπό τις εντολές του Νάβα.

Το κρατικό τμήμα περιβάλλοντος είπε ότι ελάφια και βοοειδή Watusi ανταλλάσσονταν επίσης σε ιδιώτες.

Ο Νάβα φέρεται να αντάλλαξε επίσης μια ζέβρα για κάποια εργαλεία που απαιτούνται για να επιδιορθώσεις στον τόπο γύρω από τον ζωολογικό κήπο, αλλά μια επιθεώρηση δεν εντόπισε τέτοια εργαλεία στην εγκατάσταση.

Δεν ήταν σαφές αν ο Νάβα είχε κατηγορηθεί επίσημα για την υπόθεση ή αν είχε δικηγόρο.

Το Μεξικό είχε εδώ και καιρό πρόβλημα με ιδιώτες που αποκτούσαν παράνομα εξωτικά ζώα. Εδώ και χρόνια, οι έμποροι ναρκωτικών στο Μεξικό ήταν γνωστό ότι κατασκεύαζαν ιδιωτικά θηριοτροφεία με λιοντάρια, τίγρεις και άλλα άγρια ​​ζώα. Μερικές φορές ξεφεύγουν σπέρνοντας τον πανικό.

Στην κεντρική πόλη Aguascalientes, η πολιτειακή αστυνομία είπε ότι ένα λιοντάρι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα στο αίθριο του σπιτιού της. Το λιοντάρι προφανώς διέφυγε από ένα κοντινό σπίτι. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια, το κρανίο και τον πνεύμονα.

Το λιοντάρι επιτέθηκε επίσης σε δύο σκυλιά και μια γάτα. Καταγράφηκε την Τρίτη και στάλθηκε σε τοπικό ζωολογικό κήπο.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Άγνωστες μέχρι σήμερα επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα βγαίνουν σε δημοπρασία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: