Στην οικογένεια του αγνοούμενου κυβερνήτη του Phantom στην Δράμα ο στρατηγός Φλώρος

Ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης, κυβερνήτης του μοιραίου Phantom. Φωτογραφία: ΓΕΑ




Την οικογένεια του αγνοούμενου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Δράμας, επισκέπτεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο άτυχος σμηναγός αγνοείται, μετά την πτώση του Phantom F-4 της πολεμικής Αεροπορίας, σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κατακόλου.

Ο αγνοούμενος σμηναγός ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιο-ανατολικά της Ανδραβίδας. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στην Δράμα για να στηρίξει την οικογένεια του αγνοούμενου σμηναγού τις δύσκολες ώρες που συνεχίζεται η αναζήτησή του.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο στρατηγός Φλώρος θα διαβεβαιώσει την οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του σμηναγού στην θαλάσσια περιοχή του δυστυχήματος.

Μετά την πτώση τoυ Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την διάρκεια άσκησης, νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Υποσμηναγού Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «ρουτίνας» σε χαμηλό ύψος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του κυβερνήτη

Συνεχίζονται και σήμερα για δεύτερη μέρα οι έρευνες με κάθε μέσο για τον εντοπισμό του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη.

Εναέρια και πλωτά μέσα «χτενίζουν» τον Κυπαρισσιακό κόλπο 8 ναυτικά μίλια στ’ ανοιχτά του Κατάκολου όπου επικρατούν σήμερα καλύτερες καιρικές συνθήκες ωστόσο αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα δυσχεράνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Όσο οι ώρες περνούν, εξανεμίζονται οι ελπίδες παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να επιχειρούν δύτες, υποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους ενώ επισημαίνεται ότι θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρεθεί ο Σμηναγός.

Εκτιμάται εκεί το σημείο συντριβής, το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων. Οι ψαράδες της περιοχής μιλούν για πολύ δύσκολο βυθό, στον οποίο έχουν δει ακόμα και πυλώνες.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη και επιχείρηση από ξηράς από την Πυροσβεστική, που θα καλύψει από το νοτιότερο έως το βοριότερο σημείο του Κυπαρισσιακού, εύρο 60χλμ. Από αέρος συνδράμει ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Επεκτείνονται και στην ξηρά οι έρευνες για τον αγνοούμενο κυβερνήτη του Phantom

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: