Στη δημοσιότητα μέρος της έκθεσης για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 από τον Τραμπ

epa10307787 Supporters of the former US President Donald Trump listen to his announcement outside the Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida, USA, 15 November 2022. EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου από της κομητείας Φάλτον της  Τζόρτζια δημοσιοποίησε σήμερα ένα μέρος της πολυαναμενόμενης έκθεσης σε σχέση με το αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ και οι συνεργάτες του παραβίασαν τη νομοθεσία στις προσπάθειες τους να ανατρέψουν την εκλογική τους ήττα το 2020.

Σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού σώματος των ενόρκων, ορισμένοι μάρτυρες φέρεται πως προχώρησαν σε ψευδορκία στις καταθέσεις τους.

Όπως αναφέρει η έκθεση,  «η πλειοψηφία των ενόρκων πιστεύει ότι ενδέχεται να έχει διαπραχθεί ψευδορκία από έναν ή περισσότερους από τους μάρτυρες που κατέθεσαν»

Το ειδικό σώμα των ενόρκων πρότεινε επίσης στον εισαγγελέα της Πολιτείας να απαγγείλει τις δέουσες κατηγορίες για τα ανάλογα εγκλήματα, ανάλογα με την πειστικότητα των αποδεικτικών στοιχείων.

  • Μέχρι αυτή τη στιγμή καμία κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί τόσο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ όσο και εναντίον κάποιου από τους συνεργάτες του.

Σημειώνεται πως το ειδικό δικαστήριο δεν μπορεί να εκδώσει κατηγορίες, αλλά μπορεί να συστήσει την απαγγελία κατηγοριών.

Η εισαγγελέας Fani Willis, είχε πει την Τρίτη ότι το ειδικό δικαστήριο που ερευνά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ και των συμμάχων του να ανατρέψουν τις εκλογές του 2020 στη Τζόρτζια, συνέστησε πολλαπλές κατηγορίες και είπε ότι η απόφασή της για το αν θα ασκήσει κατηγορίες είναι «επικείμενη».

Κανένας πρώην πρόεδρος δεν έχει κατηγορηθεί στην ιστορία των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN

“Είναι για γέλια” λέει η Τεχεράνη και διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Όχι, ο νέος αρχηγός της Αλ Κάιντα δεν έχει έδρα το Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: