Στα χνάρια του Κιμ: Ανατριχιαστικής αισθητικής φιλοπολεμική συγκέντρωση του Πούτιν στη Μόσχα [videos]

Russian President Vladimir Putin attends a rally-concert ‘Glory to defenders of the Fatherland’ dedicated to the Defender of the Fatherland Day at Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, 22 February 2023. POOL, EPA, MAXIM BLINOV, SPUTNIK, KREMLIN




Σε μια ανατριχιαστικής αισθητικής συγκέντρωση που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές ημέρες ολοκληρωτικών καθεστώτων και που σήμερα μόνο στη Βόρειο Κορέα του Κιμ μπορεί να απαντηθεί, ο Πούτιν παρέστη, μίλησε και αποθεώθηκε σε συγκέντρωση στο στάδιο Λουζίνκι της Μόσχας.

Η εκδήλωση είναι επετειακή τόσο για τον ένα χρόνο από την εισβολή στην Ουκρανία ενώ τυπικά εορτάζει την ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Στο κατάμεστο στάδιο, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι κυμάτιζαν με ενθουσιασμό τις εθνικές σημαίες και φώναζαν «Ρωσία» σε μια πατριωτική επίδειξη υποστήριξης για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, απέναντι από το στάδιο έκανε την εμφάνισή του ένα πυραυλικό σύστημα Pantsir για προληπτικούς λόγους…

 

Καταγγελίες ότι πολλοί αναγκάστηκαν να παρευρεθούν στη φιλοπολεμική συγκέντρωση, δεν λείπουν.

 

Κρατικοί κυβερνητικοί υπάλληλοι είπαν, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν τη συγκέντρωση οι δε φοιτητές ενημερώθηκαν ότι δεν ήαν αναγκασμένοι να παρακολουθήσουν μαθήματα σήμερα εάν πήγαιναν στην προπαγανδιστική εκδήλωση.

 

Ο Πούτιν εμφανίστηκε στη συγκέντρωση ντυμένος με ένα σακάκι Loro Piana αξίας περίπου 10.000 ευρώ. Αλλωστε στη Μόσχα η θερμοκρασία ειναι σήμερα -12 βαθμοί….

 

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει την Κίνα που αναλαμβάνει έναν πιο ενεργό ρόλο στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία και είπε ότι εκτιμά την «ισορροπημένη προσέγγιση» στο θέμα αυτό.

 

Μιλώντας λίγη ώρα αφότου ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνα Ουάνγκ Γι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο , η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Ουάνγκ έδειξε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν την ίδια προσέγγιση σε πολλά παγκόσμια ζητήματα.

«Καλωσορίζουμε την ετοιμότητα της Κίνας να παίξει ένα θετικό ρόλο στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης», δήλωσε η Ζαχάροβα κατά την διάρκεια ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από BBC, Daily Mail

Φιάσκο Πούτιν και «Σατανά»: Αποτυχημένη η εκτόξευση – σόου διηπειρωτικού πυραύλου ενώ ο Μπάιντεν βρισκόταν στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: