Πράκτορας της KGB ο Κύριλλος όπως και ο Πούτιν: Κωδικός “Μιχαήλοφ” -Αποκαλύψεις από αποχαρακτηρισμένα ελβετικά αρχεία

FILE PHOTO Russian President Vladimir Putin (L) and Patriarch Kirill of Moscow and All Russia (R) EPA/MIKHAIL METZEL / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT




Πράκτορας της KGB ήταν επί Σοβιετικής Ενωσης ο νυν Πατριάχης Μόσχας Κύριλλος με κωδικό “Μιχαήλοφ. Κεντρική αποστολή του ήταν να επηρεάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών με έδρα της Γενεύη όπου και ζούσε.

Αναλυτικά 

Στη δεκαετία του 1970, ο Κύριλλος, ο οποίος έγινε Ρώσος Ορθόδοξος Πατριάρχης και στενός υποστηρικτής του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εργάστηκε για την KGB, την υπηρεσία πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό αποκάλυψαν οι ελβετικές εφημερίδες Le Matin Dimanche και Sonntagszeitung, οι οποίες επικαλούνται αποχαρακτηρισμένα αρχεία . Ένας φάκελος της ομοσπονδιακής αστυνομίας «επιβεβαιώνει ότι ο Μονσινιόρ Κύριλλος, όπως αποκαλείται σε αυτό το έγγραφο, ανήκει στην KGB».

Τα δύο μέσα ενημέρωσης μπόρεσαν να συμβουλευτούν το αρχείο του ελβετικού ομοσπονδιακού αρχείου. Εκείνη την εποχή, ο πατριάρχης ζούσε στη Γενεύη και εκπροσωπούσε επίσημα το πατριαρχείο της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC). Η αποστολή του Κύριλλου, του οποίου η κωδική ονομασία ήταν «Μιχαήλοφ», ήταν επίσης να επηρεάσει αυτό το συμβούλιο. Η CEC είπε ότι «δεν έχει πληροφορίες» για το θέμα.

Με πληροφορίες από repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα 

200.000 χιλιάδες Ρώσοι κατέφυγαν στη Σερβία μετά την εισβολή στην Ουκρανία: Καταδικάζουν τον πόλεμο και τον Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: