Όλγα Σκαμπέγεβα: Ποιά είναι η «σιδηρά κούκλα» και προπαγανδίστρια του Πούτιν που έγινε στόχος των αμερικανικών κυρώσεων




H Όλγκα Σκαμπέγεβα, δημοσιογράφος στη ρωσική κρατική τηλεόραση,ένθερμη προπαγανδίστρια υπέρ Πούτιν και μία από τις γνωστότερες τηλεπαρουσιάστριες που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την εκλαϊκευση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου, βρίσκονται ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων που ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η 39χρονη Σκαμπέγιεβα ήρθε στο προσκήνιο το 2012-2013 με την κάλυψή της για τη δίκη των Pussy Riot, την αύξηση των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων εκείνη την εποχή και τις επακόλουθες ποινικές έρευνες για τις δραστηριότητες των υποστηρικτών της Ρωσικής αντιπολίτευσης.

Οι επικριτικές αναφορές της για τη ρωσική αντιπολίτευση, ανάγκασαν συναδέλφους της να την χρίσουν μέλος των «ειδικών δυνάμεων» της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και να ψέξουν τον «εισαγγελικό» τόνο της.

Από τις τον Σεπτέμβριο του 2016, μαζί με τον σύζυγό της Γιεβγκένι Ποπόφ, παρουσιάζουν μια κοινωνική και πολιτική εκπομπή 60 λεπτών στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 1.

Το 2018 η Σκαμπέγιεβα έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσφημίσει τη βρετανική έρευνα για τη δηλητηρίαση των Σεργκέι και Γιούλια Σκριπάλ, μιλώντας για «μια περίπλοκη βρετανική συνωμοσία, που σκοπό είχε να δυσφημίσει τη Ρωσία», ενώ ακόμη και στην κηδεία της Ελισάβετ, πρότεινε ότι «ο Πούτιν κανονικά θα έπρεπε κανονικά να ρίξει πυρηνικά την ώρα της τελετής».

Μ΄ αυτά και τα άλλα, οι επικριτές της την ονόμασαν με το ψευδώνυμο «Σιδηρά Κούκλα του Πούτιν». Κούκλα, υπό την έννοια (και) της μαριονέτας…

 

Τον Ιούνιο του 2021 η Σκαμπέγεβα, σε ένα κρεσέντο πολεμοχαρούς παραληρήματος έφτασε να κηρύξει… τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην εκπομπή της στο Russia 1 κήρυξε… πόλεμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και υποστήριξε μια νέα ρωσική στρατιωτική εκστρατεία που θα επεκταθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας…

«Ίσως είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έφτασε στο τέλος της, με την έννοια ότι έχει ξεκινήσει ένας πραγματικός πόλεμος: ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος», είπε η Σκαμπέγεβα.

  • «Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στην αποστρατικοποίηση όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά ολόκληρης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», είπε η τηλεπαρουσιάστρια, ανεβάζοντας κατά πολλές …. πίστες τους στρατηγικούς στόχους του Πούτιν.

Η εξωφρενική δήλωσή της είχε γίνει στην εκπομπή “60 Λεπτά”, όπου πολλοί Ρώσοι αναλυτές, σχολιαστές και «πολιτικοί εμπειρογνώμονες» συγκεντρώνονται για να συζητήσουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία…

  • Συνολικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος περισσότερων από 60 υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, περιλαμβανομένων μελών του υπουργικού συμβουλίου και επικεφαλής περιφερειών και τριών εταιριών που διαχειρίζονται το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε επίσης ότι επιβάλλει κυρώσεις σε δεκάδες άλλους Ρώσους αξιωματούχους και οντότητες και σε Ρώσους που εμπλέκονται στην κλοπή σιτηρών από την Ουκρανία. Επέβαλε επίσης περιορισμούς θεώρησης εισόδου (βίζα) σε περισσότερα από 1.200 μέλη του ρωσικού στρατού. Οι κυρώσεις θέτουν στο στόχαστρο τους τον Όλεγκ Ρομανένκο, ο οποίος διορίστηκε για να εποπτεύει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια της Ουκρανίας που καταλήφθηκε κατά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Βάσει των κυρώσεων δεσμεύεται η περιουσία που έχουν στις ΗΠΑ όσοι περιλαμβάνονται σε αυτές ή στην οποία ασκεί έλεγχο πολίτης των ΗΠΑ εξ ονόματός τους.

Η ρωσική εισβολή όπως την έζησαν οι ηγέτες: Οργή, ρίγος, ανησυχία και χοντρές βρισιές του Τζόνσον κατά Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: