Ο Πούτιν πρέπει να δολοφονηθεί για να τελειώσει ο πόλεμος: Είτε φυσικά, είτε πολιτικά, λέει για 1η φορά Ουκρανός πολιτικός αναλυτής και εξηγεί [videos]

File photo Καρικατούρα του Πούτιν ως Αδόλφος Χίτλερ, σε ουκρανικό σημείο ελέγχου. EPA/NUNO VEIGA




Για πρώτη φορά στον δημόσιο λόγο στην Ουκρανία, επιφανής πολιτικός αναλυτής, έθεσε επί τάπητος έναν “ανορθόδοξο” τρόπο επίλυσης του αιματηρού πολέμου στη χώρα του μετα την εισβολή της Ρωσίας πριν ένα χρόνο.

Ο Mykola Davydiuk, είπε χαρακτηριστικά: “Η ώρα των αυτοκρατοριών, η εποχή των αυτοκρατοριών έχει τελειώσει. Η Ρωσία επέζησε. Το γεγονός ότι σκόνταψε στην Ουκρανία δείχνει ότι αυτή η (ροή) χρόνου θα επιταχυνθεί.

Η Ουκρανία θα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο είτε με την πολιτική δολοφονία του Πούτιν, είτε με τη φυσική δολοφονία του ως ανθρώπου. Και σίγουρα θα γίνει. Επειδή (αλλιώς) ο πόλεμος δεν θα τελειώσει, ο παροξυσμός του Πούτιν τού επιτρέπει να δίνει εντολές. Οι ελίτ δέχτηκαν ένα απλό πράγμα. Γιατί δεν πιστεύουμε στην εξέγερση ή τη δολοφονία των ελίτ; Οι ελίτ λένε: «Και τι εξαρτάται από εμάς;» Και δεν έχει σημασία αν είναι ελίτ-ολιγάρχες με έδρα το Λονδίνο ή πλουτοκράτες αξιωματούχοι της Μόσχας που λένε ότι τίποτα δεν εξαρτάται από αυτούς.

Και είναι θυμωμένες οι ελίτ με δύο πολιτικές οντότητες, συνεχίζει ο αναλυτής:

Η πρώτη είναι η Ουκρανία: «Γιατί δεν εγκαταλείπετε,  καθάρματα;» Το δεύτερο είναι η Δύση: «Γιατί τους βοηθάτε; Θα τους κατακτούσαμε γρήγορα, θα τους σκοτώναμε, θα τους πυροβολούσαμε. Θα μας έλεγαν ότι είμαστε κακοί και θα τους δίναμε έκπτωση στο φυσικό αέριο».

Μίλησα, επισημαίνει ο Davydiuk, με έναν ξένο δημοσιογράφο που ήρθε από τη Μόσχα (πριν λίγες μέρες). Έκανε ρεπορτάζ για ένα βρετανικό μέσο.  Είπε ότι υπάρχει οργή (στη Ρωσία) με την Ουκρανία γιατί «δεν παραδοθήκατε και εξαιτίας σας είμαστε ταπεινωμένοι». Πρόκειται για το είδος του διπλά υποβαθμισμένου φασισμού, όταν λένε, «επειδή δεν σε σκοτώσαμε, είμαστε θυμωμένοι μαζί σου, είσαι κακός».

Αλλά είναι μια εγκεφαλική πάθηση,  όταν οι άνθρωποι που διοικούν τη χώρα εκεί σκέφτονται έτσι. Δεν έχουν τύψεις για τις δολοφονίες στη Μπούτσα, στη Χερσώνα και στη Μαριούπολη. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για βάρβαρες μεθόδους μάχης. Θυμώνουν που δεν μπόρεσαν να μας σκοτώσουν σε δύο-τρεις μέρες, που τους φτύνει όλος ο κόσμος σαν το τελευταίο απόβρασμα.

Για να αλλάξει γνώμη η Ρωσία, πρέπει να χάσει

Για να αλλάξει γνώμη η Ρωσία, πρέπει να χάσει, λέει ο Ουκρανος πολιτικός επιστήμονας. Η συνήθης έγνοια και συλλογισμός κάθε χώρας μετά από μια απώλεια είναι να αλλάζει προς το καλύτερο, εφόσον λειτουργεί με αυτόν τον προβληματισμό. Ή απλώς διαλύεται, εξαφανίζεται. Υπάρχουν χώρες που έχουν εξαφανιστεί.

  • Οι Ρώσοι λένε ότι οι αυτοκρατορίες δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Πού είναι η Βρετανική Αυτοκρατορία, γιατί η Ινδία είναι ανεξάρτητη σήμερα; Γιατί βλέπουμε το Πακιστάν, το Χονγκ Κονγκ; Οι Ρώσοι λένε ότι ένα πυρηνικό κράτος δεν μπορεί να χάσει, αλλά οι (Ηνωμένες Πολιτείες) που έχασαν στο Βιετνάμ είναι ένα πυρηνικό (κράτος). Η Ρωσία έχασε στο Αφγανιστάν, όντας πυρηνικό (κράτος).

Πρέπει να διδάξουμε στον κόσμο να μην «κάνει τη Ρωσία μικρή». Η Ρωσία, ακόμη και μεγάλη, ήταν μέτρια ασφαλής. Να θυμίσω ότι ο (πρώτος Ρώσος πρόεδρος Μπόρις) Γέλτσιν, όταν πήγαινε στις εκλογές έσπευσε και επιτέθηκε στη Ρωσία, επιτέθηκε στην  Τσετσενία. Ωστόσο, την πρώτη φορά που δεν κατάφερε να κερδίσει, έπρεπε να υποχωρήσει και να επιτεθεί ξανά. Αλλά όταν η Ρωσία είναι αδύναμη, επιτίθεται στον εαυτό της. Όταν η Ρωσία είναι ισχυρή, επιτίθεται στους γείτονές της. Είναι απαραίτητο να κάνουμε τη Ρωσία αδύναμη.

  • Ως εκ τούτου, εκτός από το να κάνουμε τη Ρωσία και πάλι μικρή, πρέπει επίσης να γίνει και πάλι αδύναμη. 

Και να μείνει σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν πολλά εργαλεία εδώ. Το πρώτο είναι η διάλυση του καθεστώτος. Σούπερ κυρώσεις που θα το συντρίψουν (χρειάζονται), αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, 10 πακέτα δεν το έκαναν. Ακολουθεί η κατεδάφιση του δικτάτορα με φυσικά μέσα. Και το τέταρτο είναι η κατάρρευσή του, η αυτονομιστική δράση.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

Από τη Μόσχα στο Μπουένος Αϊρες: 5.000 έγκυες Ρωσίδες γέννησαν σκόπιμα στην Αργεντινή τους τελευταίες μήνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: