Ο ηττημένος Αβέρωφ αρνείται να παραιτηθεί από την Προεδρία του ΔΗΣΥ, καλεί Εκλογική Συνέλευση: Το Π.Γ. πρέπει να λάβει κρίσιμες αποφάσεις

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου φτάνει στη συνεδρίαση του κόμματος. Φωτογραφία OMEGA TV




Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για την στάση που θα τηρήσει το κόμμα στον β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών του 2023.

Yπευνθυμίζεται ότι επί τάπητος σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA, τίθεται το σενάριο για απόφαση κατά βούληση προς συγκεκριμένη ωστόσο, κατεύθυνση. Είτε η απόφαση να παραπέμπει προς συγκεκριμένο υποψήφιο είτε προς την κατεύθυνση να μην ψηφιστεί υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Ανακοίνωσε εκλογική συνέλευση στις 11 Μαρτίου ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Είπε τα εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε από καρδιάς για τον αγώνα που δώσαμε για αξιοπρεπείς πολίτες. Αξιοπρέπεια φαίνεται και στην πράξη πως αποδέχεσαι την ήττα και εμείς παραμένουμε αξιοπρεπείς ακόμη και αν δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Με ξέρετε τόσα χρόνια. Λειτουργώ θεσμικά αλλά και με πολιτική ευθιξία στις διατάξεις του Καταστατικού. Για αυτούς τους δύο λόγους και με βάση το Άρθρο 17,4 συγκαλώ Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση στις 11 Μαρτίου για εκλογή νέας ηγεσίας. Δηλώνω στο Σώμα και τα μέλη ότι θα ξαναζητήσω από τα μέλη του Συναγερμού τη ψήφο τους για την ηγεσία».

Ερωτηθείς εάν ζήτησε ο,τιδήποτε από τους δύο υποψηφίους, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι στο Δημοκρατικό Συναγερμό έχουν αρχές και αξίες από την ίδρυσή του και βάσει αυτών πορεύθηκαν καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο λαός έχει αποφασίσει πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει να είναι στην αντιπολίτευση. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Πολιτικό Γραφείο θα αποφασίσει ότι το κόμμα δεν θα έχει συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Την στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ. Την απόφαση ανακοίνωσε το απόγευμα μετά από συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο ο Γ.Γ. της συντεχνίας Ανδρέας Μάτσας.

Όπως ανέφερε, αξιολογώντας το σύνολο των δεδομένων που είχαν ενώπιον τους τα στελέχη της ΣΕΚ αποφάσισαν τη στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη ως μια πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα, η οποία συνθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά που αξιολογεί η ΣΕΚ ως σημαντικά σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία της ΣΕΚ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη πριν από τη λήξη της συνεδρίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή η στήριξη της ΣΕΚ καθώς είναι η μεγαλύτερη συντεχνία στον τόπο. «Έχει αποδείξει μέσα από τη δράση της, την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Συμπλήρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προώθηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν είναι η πρώτη μου επίσκεψη. Είναι η τρίτη η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι τη ΣΕΚ. Έχουμε ενώπιον μας θέματα που πρέπει να συζητήσουμε όπως προκλήσεις για την ΑΤΑ, το νομοσχέδιο για την τηλεργασία, την εργασία από τρίτες χώρες, το συνταξιοδοτικό».

Ακόμη είπε ότι αν ο λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του, έχει συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό.

Το ΑΚΕΛ επιτίθεται εναντίον του Χριστοδουλίδη και των κομμάτων που τον στηρίζουν: Τώρα, βρίζουν την Αριστερά και αγάπησαν τον ΔΗΣΥ!!!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: