Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ έδωσε συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο: Ύμνος για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη που έσωσε το “κόμμα του λαού”

Ο Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου προέβη σε δηλώσεις για το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών. Credit: ΚΥΠΕ, ΑΚΕΛ




«Οι εκλογές έχουν αποδείξει ότι η Αριστερά είναι εδώ, δυνατή, ενωμένη, με όραμα για το μέλλον. Από την 1η Μαρτίου θα πολιτευτούμε ως αντιπολίτευση, πάντα με υπευθυνότητα, διεκδικητικότητα, σοβαρότητα και πατριωτισμό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος συνεχάρη αρχικά τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη νίκη του και ακολούθως τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη δύσκολη μάχη που έδωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σε επίσημη δήλωσή του μετά το τελικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών 2023, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Καλησπέρα. Θέλω αρχικά να συγχαρώ τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του και να του ευχηθώ μια παραγωγική για τον τόπο θητεία. Θα πρέπει να πω ότι ήδη έχω πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοδουλίδη και τον έχω συγχαρεί. Ήταν μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη, στην οποία δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ένας άνθρωπος με εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρα, με ήθος και αγάπη για τον τόπο, που ενέπνευσε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Οι συμπολίτες μας, που πιστεύουν ότι η Κύπρος μας αξίζει καλύτερα, που πιστεύουν στον ορθολογισμό, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, που απορρίπτουν τα φοβικά σύνδρομα και τις ευκαιριακές μεταμορφώσεις. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον αγώνα που έδωσε και να του ευχηθώ κάθε καλό.

Είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν στους κοινούς αγώνες για επανένωση της πατρίδας μας και για την προκοπή του τόπου μας. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη και τα μέλη του ΑΚΕΛ, στους χιλιάδες ψηφοφόρους και φίλους του κόμματος, που συσπειρωμένοι δώσαμε μαζί τον σκληρό αγώνα για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Έναν αγώνα που δόθηκε με περηφάνεια και αξιοπρέπεια, έχοντας πάντοτε το βλέμμα στην Κύπρο μας και τον λαό μας. Αυτή ήταν και θα συνεχίσει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του ΑΚΕΛ. Η Κύπρος μας. Η επόμενη μέρα θα αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης για το κόμμα μας. Είμαι αισιόδοξος ότι την μάχη της ενίσχυσης του ρόλου και της παρέμβασης του κόμματος για το καλό του τόπου μας, των εργαζομένων του λαού μας, θα την κερδίσουμε.

Οι εκλογές έχουν αποδείξει ότι η Αριστερά είναι εδώ δυνατή, ενωμένη, με όραμα για το μέλλον. Από την 1η Μαρτίου θα πολιτευτεί ως αντιπολίτευση. Πάντα με υπευθυνότητα, διεκδικητικότητα, σοβαρότητα και πατριωτισμό. Αυτή είναι η δήλωση που έχω να κάνω».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως θα πορευθεί στην Βουλή με νομοσχέδια του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Στεφάνου απάντησε:

«Δεν είναι τυχαίο που έχω αναφερθεί ότι θα είμαστε αντιπολίτευση, όπως πάντα, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, διεκδικητικότητα και πατριωτισμό. Το ΑΚΕΛ έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια σαφή δείγματα πως πολιτεύεται, και όταν βάζεις πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας, των εργαζομένων, ανάλογα τοποθετείσαι. Και οι τοποθετήσεις μας έχουν αυτό το χαρακτηριστικό της υπευθυνότητας, της διεκδικητικότητα αλλά και της σοβαρότητας. Έτσι είμαστε, έτσι θα συνεχίσουμε ως δύναμη αντιπολίτευσης».

Σε ερώτηση πως θα καταφέρει το ΑΚΕΛ να κρατήσει τους ψηφοφόρους που έχουν συσπειρωθεί στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Στεφάνου απάντησε:

«Σωστά έχεις πει ότι το ΑΚΕΛ σε αυτές τις εκλογές έχει πετύχει πολύ υψηλές συσπειρώσεις και έχουμε ξανασυναντηθεί με κόσμο, όπως και στο παρελθόν. Ήδη έχουμε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες ένα οδικό χάρτη για υλοποίηση των αποφάσεων του Συνεδρίου του Ιουλίου του 2021, με ένα οδικό χάρτη που θα οδηγήσει, το φθινόπωρο αυτού του χρόνου, σε καταστατικό συνέδριο, για να εγκριθούν οι αλλαγές με στόχο να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και τον ρόλο του ΑΚΕΛ στην κοινωνία, και την ίδια ώρα για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την ίδια την κοινωνία. Επομένως, μπροστά μας υπάρχει πάρα πολλή δουλειά. Θα την κάνουμε αυτή τη δουλειά, γιατί θέλουμε να δικαιώσουμε όλους όσοι εμπιστεύτηκαν το ΑΚΕΛ που στήριξε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα το πετύχουμε.

Κληθείς να απαντήσει ποια θέση θα διατηρήσει με τον κ. Μαυρογιάννη, ο κ. Στεφάνου δήλωσε:

«Με τον κύριο Μαυρογιάννη έχουμε κτίσει μια πάρα πολύ δημιουργική σχέση όλους αυτούς τους μήνες. Η επιλογή έχει δικαιωθεί, γιατί ο Αντρέας Μαυρογιάννης έχει εμπνεύσει τον κόσμο, και τον κόσμο του ΑΚΕΛ. Άκουσα τη δήλωση του κυρίου Μαυρογιάννη προηγουμένως ότι παραμένει ενεργός πολίτης, άρα θα συναντιόμαστε στους δρόμους, στις προσπάθειες, στους αγώνες για την επανένωση της πατρίδας μας με τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, αλλά και στους αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων για πρόοδο και προκοπή του τόπου.

Σε εισήγηση πως η ενίσχυση του κόμματος της Αριστεράς οδήγησε σε επιλογή καθαρά αριστερού υποψηφίου, ο κ. Στεφάνου απάντησε πως τώρα μόλις τελείωσαν οι προεδρικές εκλογές, και ότι αυτή η υπέρβαση που έχει κάνει το ΑΚΕΛ δεν ήταν πρωτόγνωρη στην ιστορία του.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ πάνω από όλα βάζει στον τόπο την προοπτική του για λύση στο Κυπριακό και για πρόοδο και προκοπή της κοινωνίας, και πως αυτό το κομμάτι των υπερβάσεων είναι μέρος της ιστορίας του ΑΚΕΛ που για ακόμη μια φορά δικαιώθηκε με την ανταπόκριση του κόσμου.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε πως έχει πάρει τηλέφωνο τον κ. Χριστοδουλίδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Πρόσθεσε πως θα μεταβεί ακολούθως στο επιτελείο του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη για να τον δει και να τον συγχαρεί από κοντά, και να τον ευχαριστήσει για την υπέροχη συνεργασία που είχαν όλους αυτούς τους μήνες.

«Αυτό το ταξίδι», πρόσθεσε, «όπως έχει πει ο κ. Μαυρογιάννης, γιατί πραγματικά ήταν ένα ταξίδι στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με την έγνοια για την Κύπρο, για τον καλό του τόπου μας».

Ερωτηθείς για την άποψη του ΑΚΕΛ για τα όσα συνέβησαν στον Δημοκρατικό Συναγερμό κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Στεφάνου δήλωσε:

«Δεν θα σχολιάσω, αγαπητή μου. Το ΑΚΕΛ διαχρονικά σέβεται τα κόμματα, ανεξαρτήτως των όποιων ιδεολογικών και πολιτικών διαφωνιών που έχουμε. Είναι μέρος της συμπεριφοράς και του ήθους που έχει το ΑΚΕΛ, ότι εμείς δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εμείς πάντοτε με ειλικρίνεια και εντιμότητα, απευθυνόμαστε στην κοινωνία και έτσι θα συνεχίσουμε».

Κλείνοντας, ο κ. Στεφάνου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη εργασία τους κατά την σημερινή ημέρα.

Αρχίζει επαφές για το υπουργικό συμβούλιο ο Χριστοδουλίδης: θα δει αρχηγούς κομμάτων – Στο 50% η συμμετοχή των γυναικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: