Νέα συνάντηση Δημητριάδη με Μαυρογιάννη: Δόθηκαν γραπτώς οι απαντήσεις στα θέματα που έθεσε

FILE PHOTO: Ο Αχιλλέας Δημητριάδης με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. ΚΥΠΕ




Ο Αχιλλέας Δημητριάδης παρέλαβε την Τετάρτη τις γραπτές απαντήσεις του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη στα δώδεκα ζητήματα που είχε θέσει ως προτεραιότητα.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι θα ανακοινώσει αύριο, Πέμπτη τις θέσεις του για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Ερωτηθείς αν θα ανακοινώσει το όνομα του υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση που εκλεγεί, ο κ. Μαυρογιάννης είπε εξάλλου ότι δεν αποκλείει να το κάνει, αν και αναφέρθηκε σε «μετατόπιση» καθώς ο ίδιος δεν τάχθηκε ευνοϊκά υπέρ της ιδέας.

Ο κ. Δημητριάδης μαζί με συνεργάτες του δέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη και συνεργάτες του, σε μια δεύτερη συνάντηση κατά την οποία, όπως ανέφερε του δόθηκαν γραπτώς οι απαντήσεις στα θέματα που ο ίδιος έθεσε.

Σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε τον κ. Μαυρογιάννη ο οποίος «μας έφερε τις απαντήσεις στις θέσεις που είχαμε βάλει και θα τις εξετάσουμε».

Ερωτηθείς αν οι απαντήσεις τον ικανοποιούν έστω και εκ πρώτης όψεως, ο κ. Δημητριάδης είπε πως δεν έχουν προλάβει να τις εξετάσουν, προσθέτοντας πως «ήταν μια συζήτηση για κάποια διαδικαστικά θέματα που θέλαμε να δούμε».

«Εμάς η γραμμή μας είναι η ίδια, είχαμε πει από την περασμένη εβδομάδα ότι αύριο στις 10:30 θα σας δώσουμε τις θέσεις μας», είπε, σημειώνοντας πως «έχουμε το απόγευμα σήμερα να διαμορφώσουμε την τελική ανάλυση που θέλουμε και να πάρουμε την απόφασή μας για το πώς θα προχωρήσουμε».

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι «δώσαμε εγγράφως την απάντησή μας στην επιστολή που μας είχε αποστείλει ο κ. Δημητριάδης και συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας ενόψει και των αποφάσεων τις οποίες θα λάβει στις επόμενες ώρες ή μέρες.

Λέγοντας πως η συνάντηση με τον κ. Δημητριάδη «γίνεται πάντα σε ένα πολύ εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα», ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρόσθεσε πως «πιστεύω ότι έχουμε το ίδιο όραμα για τον τόπο μας».

«Δεν αποκλείω δημοσιοποίηση του ονόματος για το ΥΠΟΙΚ» 

Σε ερώτηση αν θα ανακοινώσει το όνομα στον οποίο θα αναθέσει το Υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση εκλογής του, ο κ. Μαυρογιάννης επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν τάχθηκε ευνοϊκά υπέρ της ιδέας για ανακοίνωση ονομάτων Υπουργών πριν από τις εκλογές.

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει πάρα πολλή συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα και ως εκ τούτου η μετατόπιση που έκανα είναι να πω ότι δεν το αποκλείω. Μόλις μπορέσουμε θα το κάνουμε αλλά δεν δουλεύουμε με τον τρόπο του ότι πρέπει να ανακοινώσεις εκείνη την ημέρα εκείνο. Πρέπει τα πράγματα να ωριμάσουν, απλώς η αλήθεια είναι αυτή την στιγμή δεν το αποκλείω», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακόμα ένας υπουργός, μετά τον Προδρόμου, υποστηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη: “Αποτελεί την μοναδική επιλογή”, δηλώνει ο Ιωάννου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: