Μύλος για το Κυπριακό και τις κυρώσεις: Έχει πλάκα ο Αβέρωφ, κατηγορεί τον Χριστοδουλίδη για αποφάσεις που λάμβανε αποκλειστικά ο Αναστασιάδης

Οι υποψήφιοι στο διακαναλικό debate. Διακρίνονται οι Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ και Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία via Omega




Φωτιές άναψε το ζήτημα του Κυπριακου στο τελευταίο διακαναλικό debate, με την πολιτική των κυρώσεων να τίθεται στο επίκεντρο, με τους υποψηφίους Νίκο Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, να ερίζουν ποιος από τους δύο ήταν σύμφωνος με την πολιτική του σημερινού Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέλυσε την πρότασή του για την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λύση του Κυπριακού, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να σχολιάζει πως η πολιτική των κυρώσεων είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται γεωτρήσεις έξω από τη Λεμεσό και να ανοίξει η περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Άλλαξε η προσέγγιση, είπε, δεν ξανάρθαν τρυπάνια και πήραμε και το καλύτερο ψήφισμα, πρόσθεσε ψευδέστατα ο κ. Νεοφύτου. Ακόμη υποστήριξε πως ακόμα τρέχουμε να σώσουμε την κατάσταση στις Βρυξέλλες «για το ηρωικό όχι στη Λευκορωσία».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, βεβαίως, δεν είπε ότι την πολιτική για το Κυπριακό εκπονούσε το Προεδρικό Μέγαρο και ο ίδιος ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και όχι ο κάθε υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Μαυρογιάννης, κάλεσε τον Αβέρωφ Νεοφύτου να πει τι έκανε για όλα αυτά που κατηγορεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Εγώ κατηγορώ και τους δύο, είπε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την πλευρά του χαιρέτισε τη διαφωνία του κ. Νεοφύτου με την πολιτική του κ. Αναστασιάδη, λέγοντας πως ο καθορισμός πολιτικής γινόταν από κοινού με την Αθήνα. «Δεν ήταν προσωπική πολιτική του Νίκου Χριστοδουλίδη», σημείωσε, παραπέμποντας σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εγώ είμαι έτοιμος να τσαλακωθώ για τη χώρα, να δώσω μάχη, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν θα σκεφτεί το προσωπικό πολιτικό κόστος.

«Έχει δίκαιο ο κ. Χριστοδουλίδης. Κάποιος τσαλακώθηκε κι αυτή είναι η Κύπρος για να χτίζουν κάποιοι δημοφιλία», απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξενύχτησε για να διορθώσει το βέτο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης παρέπεμψε εκ νέου σε δηλώσεις του Προέδρου για τη Λευκορωσία. «Όποιος θεωρεί ότι ήταν προσωπική θέση του κ. Χριστοδουλίδη, δεν ξέρει πώς δουλεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν ακολούθησε τη “γραμμή” της Ν.Δ. υπέρ του Αβέρωφ: Υποστηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: