Με τη ψευτοδικαιολογία των σεισμών: Ο Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να στέλνει Τούρκους σεισμοπαθείς στην κατεχόμενη Κύπρο

Στιγμιότυπο από τις κηδείες των παιδιών Τουρκοκυπρίων που σκοτώθηκαν στο σεισμό στην Τουρκία. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Σύμφωνα με τον ψευτο-«υπουργό εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων» στα κατεχόμενα, Χασάν Τατσόι, μέχρι στιγμής 3.800 Τούρκοι σεισμοπαθείς έχουν βρει καταφύγιο στα κατεχόμενα.

Αναφέροντας ότι στοιχεία λαμβάνονται από το παράνομο«τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών» και από το παράνομο «τμήμα μετανάστευσης», ο κ. Τατσόι δήλωσε ότι ο συντονισμός όσον αφορά την καταγραφή και την επισιτιστική βοήθεια γίνεται από την τουρκική παράνομη «πρεσβεία» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

«Είναι γνωστό τι δόθηκε σε ποιον, πότε δόθηκε, η ποσότητα που δόθηκε και πού βρίσκουν καταφύγιο αυτοί οι άνθρωποι. Με το έργο που θα επιτελέσει η τουρκική πρεσβεία στη Λευκωσία, υπό την προϋπόθεση ότι οι άνθρωποι αυτοί (δήθεν) θα επιστρέψουν, θα εξασφαλιστούν τα δικαιώματά τους στην Τουρκία», είπε ο παράνομος ψευτο-“υπουργός”.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια καταγραφής των αναγκών των ανθρώπων που φτάνουν στα κατεχόμενα από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, ο κ. Τατσόι πρόσθεσε ότι «έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι για την εργασιακή εκμετάλλευση και την παράνομη εργασία».

Είπε πως «σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που έρχονται είτε ήρθαν σε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είτε εργάστηκαν στο παρελθόν στο νησί. Στα αρχεία μας είναι γνωστός ο βαθμός συγγένειας, η ηλικία και όλα τα στοιχεία τους. Δηλώσαμε ότι θα παρέχουμε ευκολία αν κάποιος ήθελε να εργαστεί. Εξηγήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να παράσχουμε στέγη και οποιοδήποτε μισθό”.

“Είπαμε ότι μπορούμε να παράσχουμε επισιτιστική βοήθεια. Είπαμε επίσης ότι θα πραγματοποιήσουμε εκστρατείες βοήθειας σε συνεννόηση με την κοινωνία των πολιτών. Πραγματοποιήσαμε μελέτες στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας. Σε περίπτωση που οι σεισμόπληκτοι αποφασίσουν να παραμείνουν μόνιμα τότε θα πρέπει να συμμετάσχουν στην οικονομική ζωή, να αποκτήσουν οικονομικούς πόρους και να μετακομίσουν στα δικά τους σπίτια”, ανέφερε.

Βεβαίως οι δηλώσεις του Τουρκοκύπριου “αξιωματούχου” είναι ψευτοδικαιολογίες, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι με αφορμή δήθεν τους σεισμούς, ο Ερντογάν θα έστελνε Τούρκους στην κατεχόμενη Κύπρο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η παράνομη ψευτο-«κυβέρνηση» των κατεχομένων συνεχίζει να χαρίζει γη, ιδιαίτερα εκτάσεις κοντά στον αιγιαλό στην τουριστική ζώνη της κατεχόμενης Βοκολίδας, σε κάποιους ανθρώπους με κομματικό πρόσημο, που τις προορίζουν για την κατασκευή ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Η αντιπολιτευόμενη Γενί Μπακίς γράφει ότι έγινε γνωστό πως στην εταιρεία Onstar Enterprises Ltd., η οποία ανήκει σε στενό συγγενή ψευτο-«υπουργού» του ΚΕΕ, στην ψευτο-«κυβέρνηση», δόθηκε μια περιοχή στην τουριστική ζώνη της Βοκολίδας και αυτή την πούλησε στην εταιρεία Puzzle Tourism Investments Company Ltd. μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η Onstar Enterprises Ltd πούλησε την περιοχή στην Puzzle Tourism Investments Company Ltd. έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ και η παράνομη ψευτο-«κυβέρνηση» προέβη σε αλλαγή του σχεδίου χωροθέτησης για την κατασκευή ξενοδοχείου. Αναφέρεται επίσης ότι η Puzzle Tourism Investments έχει ξεκινήσει την κατασκευή ξενοδοχείου.

Δεδομένου ότι ένα ξενοδοχείο πρέπει να έχει δυναμικότητα 120 κλινών για να λάβει άδεια καζίνο, αναφέρεται ότι η ψευτο-«κυβέρνηση» επέκτεινε τη γη προς τη θάλασσα το 2022, καθώς τα δύο συγχωνευμένα οικόπεδα δεν ήταν αρκετά για το χτίσιμο του ξενοδοχείου.

Η “επίθεση” του Δημήτρη Δημητρίου στην Αννίτα με υπονοούμενα: Αυτός πήρε “μόνο την ευλογία του Θεού”, λέει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: