“Κόλαση” το έκαναν το ¨μαγαζί” στον ΔΗΣΥ: Ο Τορναρίτης επιτέθηκε στον Αβέρωφ από τον “αέρα” του καναλιού Σίγμα

Ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης σε μία από τις ομιλίες του στο εξωτερικό. Φωτογραφία via Facebook, Nicos Tornaritis – Νίκος Τορναρίτης




Στον αέρα του «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, όπου φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, έγινε ο απόλυτος χαμός όταν με τηλεφωνική του παρέμβαση ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης σε έντονο ύφος επιχείρησε να διασκεδάσει τα «υπονοούμενα» όπως είπε, που άφησε να αιωρούνται ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου «ανακρινόμενος» από τους δημοσιογράφους Χρ. Τσουρούλη και Χρ. Μιχάλαρο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε ιστορικά παραδείγματα όπου βουλευτές και στελέχη του κόμματος διαφώνησαν με την ηγεσία και στράφηκαν ακόμα εναντίον και του ιδρυτή και μεγάλου ηγέτη της παράταξης, Γλαύκου Κληρίδη.

Συγκεκριμένα μίλησε για «το δείπνο των 6», που έξι στελέχη – βουλευτές του κόμματος βρέθηκαν να συντρώνε με τον Αλέκο Μαρκίδη και να διεργάζονται την κάθοδο του πρώην μεγαλοστελέχους του ΔΗΣΥ στις εκλογές του 2003, απέναντι από τον Γλαύκο Κληρίδη.

Ο κ. Τορναρίτης στην τηλεφωνική του παρέμβαση σημείωσε πως όντως ήταν ένας εξ αυτών που συνέφαγαν με τον κ. Μαρκίδη στο περίφημο δείπνο, ωστόσο όπως σημείωσε δεν ακολούθησε τον Αλέκο Μαρκίδη στις εκλογές αλλά στήριξε την κομματική υποψηφιότητα του Γλαύκου Κληρίδη.

Θεωρώντας πως με την τοποθέτησή του ο κ. Νεοφύτου τον θίγει και αφήνει υπονοούμενα εναντίον του, σε έντονο ύφος αφού περιέγραψε τα όσα έγιναν τότε, αναφώνησε «τέρμα τα υπονοούμενα» απευθυνόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής παρέμβασης του Τορναρίτη, ο κ. Νεοφύτου ήταν στο στούντιο αλλά είχε ήδη αφαιρέσει το μικρόφωνο και έτσι δεν παρενέβη, ούτε απάντησε στον βουλευτή του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου είπε επίσης ότι «ο Κληρίδης έφερε στο πιάτο την ένταξη της Κύπρου στην ενωμένη Ευρώπη, ήρθε θριαμβευτής από την Κοπεγχάγη. Και αυτόν το πατριάρχη όχι του Συναγερμού άλλα της Κύπρου, έξι βουλευτές του ΔΗΣΥ είχαν δείπνο για να πάνε απέναντι του. Και πήγαν απέναντι του. Αυτά που ζούμε δεν είναι πρόσκαιρά αλλά επαναλαμβανόμενα».

Ο κ.Τορναρίτης είπε:  «Άκουσα με προσοχή το κ. Νεοφύτου να αναφέρεται στο δείπνο που μας είχε προσκαλέσει ο μακαριστός Αλέκος Μαρκίδης στην «Ειρηνιά» . Και επειδή πράγματι ήμουν ένας από τους βουλευτές που ήταν παρών θέλω να πω ότι χάρηκα που με κάλεσε ο κ. Μαρκίδης, δεν σας είπε βέβαια ο κ. Νεοφύτου ότι εγώ προσωπικά δεν ακολούθησα τον κ. Μαρκίδη αλλά στήριξα την υποψηφιότητα του Γλαύκου Κληρίδη».

Συνεχίζοντας ο κ. Τορναρίτης είπε «μετέπειτα ο ίδιος ο Δημοκρατικός Συναγερμός και μπράβο στον κ. Νεοφύτου τίμησε τον Αλέκο Μαρκίδη, οργάνωσε και μία εκδήλωση για την ομοσπονδία με κεντρικό ομιλητή τον Αλέκο Μαρκίδη. Όλη η ηγεσία του κόμματος με πρώτον τον κ. Νεοφύτου καταθέσαμε στέφανο τιμής στην κηδεία του. Δεν καταλαβαίνω αυτά τα υπονοούμενα και αν θέλει ο κ. Νεοφύτου να πει κάτι άλλο να το πει δημόσια όμως υπονοούμενα τέρμα».

Δεν τόλμησε να πει ονόματα ο Αναστασιάδης: Ενόψει του β΄ γύρου των Προεδρικών λέει ότι η ενότητα, η συνοχή και η αξιοπιστία της παράταξης είναι το ύψιστο καθήκον!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: