Κιβωτός του Κόσμου: Νέα 10ήμερη προθεσμία για να καταθέσει πήρε ο πατήρ Αντώνιος

FILE PHOTO: Ο πατήρ Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Νέα 10ημερη προθεσμία για να καταθέσει ανωμοτί, έλαβε -μέσω των δικηγόρων του- ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου”, ενώπιον του Εισαγγελέα ανηλίκων.

Ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει ως ύποπτος για την τέλεση αδικημάτων κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως είναι η σεξουαλική βία και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων.

Μετά την κατάθεση θα αποφασιτεί εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι 19χρονος προς φιλοξενούμενος στην “Κιβωτό”, είχε προσέλθει στις 16 του περασμένου Νοεμβρίου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με εξευτελιστικό τρόπο, όπως ανέφερε, και είχε πέσει θύμα ασέλγειας.

Ακόμα είπε ότι υπήρχαν κι άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύματα ασέλγειας ή άλλης μορφής κακοποίησης. Ο 19χρονος είπε πως δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό, επειδή τον απειλούσαν πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Η Αστυνομία ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου αγοριού που φιλοξενούνται από την Κιβωτό, και φαίνεται να έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από κάποιον που εργάζεται στη δομή, ενώ υπάρχουν και τέσσερις περιπτώσεις παιδιών που έχει κατονομάσει ο 19χρονος στην κατάθεσή του, που είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από άτομα στα οποία έδινε εντολές το συγκεκριμένα άτομο.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Στην εισαγγελία Ανηλίκων σήμερα ο πατέρας Αντώνιος και τρεις πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: