Κάνουν τουριστική ατραξιόν το Μαυσωλείο του Πελέ στο υψηλότερο νεκροταφείο του κόσμου- Τζίρος πολλών εκατομμυρίων [videoς]

FILE PHOTO An aerial photo shows the largest vertical cemetery in the world where Pele is buried, in Santos, Brazil EPA/ANTONIO LACERDA




Λίγες μόνο λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο. Στο κάθετο νεκροταφείο άξιο για ρεκόρ Γκίνες στο Σάντος της Βραζιλίας, το μνημείο- τάφος του Πελέ πρόκειται να ανοίξει για το κοινό, υποσχόμενο να γίνει το κύριο αξιοθέατο της πόλης-λιμάνι του Παουιστάνι.

Όπως η Graceland, η θρυλική κατοικία του Έλβις Πρίσλεϋ στο Μέμφις, το περίπτερο περίπου διακοσίων τετραγωνικών μέτρων που στεγάζει σε αιώνια ανάπαυση τον Edson Arantes do Nascimento στην Οικουμενική Νεκρόπολη υπόσχεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και μία επιχείρηση εκατομμυρίων κατάλληλη για τη λίστα Forbes. Απόδειξη τα συνεχή πήγαινε-έλα των θαυμαστών που προς το παρόν πρέπει να αρκεστούν σε μια selfie με φόντο μία τον κομψό χώρο υποδοχής, δίπλα στο κλουβί των παπαγάλων στο βάθος ή κοντά στο εστιατόριο του υψηλότερου νεκροταφείου στον κόσμο.

Η οικογένεια του πρωταθλητή του ποδοσφαίρου δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως. Το πιθανότερο να δοθεί στις 5 Μαρτίου – προς τιμήν της ημέρας που το 1961, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο Έντσον μπήκε στο Maracana ως «moço».

Η πρόσβαση στο μαυσωλείο στον πρώτο από τους 14 ορόφους, μέχρι τις σκάλες στα δεξιά, κρύβεται από ένα τεράστιο λευκό πάνελ και φυλάσσεται από δύο ανθρώπους της ασφάλειας που κρατούν τους πάντες σε απόσταση. «Ένα πουκάμισο και μερικά αναμνηστικά λείπουν, αλλά είμαστε σχεδόν έτοιμοι» εξασφαλίζουν οι υπεύθυνοι που δεν επιτρέπουν ούτε μια ματιά.

Σε ανταπόδοση για την υπομονή δείχνουν στα κινητά τους τη διαφήμιση που η διοίκηση της Οικουμενικής Νεκρόπολης έχει κυκλοφορήσει και στο Διαδίκτυο. «Είναι ακριβώς έτσι», επιμένουν, ενώ στα πλαϊνά της εισόδου  απεικονίζονται τα δύο χρυσά αγάλματα του αριθμού 10 που δωρίστηκαν στην οικογένεια .

Στον διάδρομο, το πέρασμα συνοδεύεται από ασπρόμαυρες ανατινάξεις των πιο διάσημων βολών των κατορθωμάτων του πρωταθλητή με χίλια και πλέον γκολ, ξεκινώντας με το θρυλικό ποδήλατο του ‘Escape to Victory’, σε μια συναρπαστική βόλτα. Λίγα βήματα ακόμα και φτάνεις στο δωμάτιο του Βασιλιά. Γι αυτόν, που ήθελε ένα νεκροταφείο με θέα στο στάδιο Vila Belmiro όπου, εκτός από το να παίξει, έμεινε εκεί όταν, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, έφηβος ακόμα, έφτασε. από την πόλη όπου μεγάλωσε.

Το δάπεδο από συνθετικό γρασίδι. Στο κέντρο το φέρετρο. Ολόγυρα οι τοίχοι είναι γεμάτοι με φωτογραφίες κερκίδων που ξεχειλίζουν από λατρεμένους θαυμαστές. Και μετά πάλι τα κύπελλα και τα πουκάμισα. Έναν ποδοσφαιρικό ναό, «που σύντομα θα αποκαλυφθεί στο κοινό» υπόσχονται οι φύλακες.

Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν έρθει εδώ ακολουθώντας τα βήματα  του Rei μπορούν να επισκεφθούν μόνο τον τάφο μιας από τις κόρες του στον τέταρτο όροφο ή τον χώρο που αγοράστηκε για την οικογένεια στον ένατο, όπου ήδη στεγάζονται τα λείψανα του ποδοσφαιριστή João Ramos Nascimento, γνωστός και ως Dondinho, πατέρας και μέντορας του Pele. Αλλά μια απόλαυση επιφυλάσσεται για τους πιο επίμονους. Στο γκαράζ του νεκροταφείου, σκεπασμένο από ένα μπλε σεντόνι, βρίσκεται το αυτοκίνητο του πρωταθλητή. Ακόμη και αυτό προορίζεται να είναι μέρος της τουριστικής διαδρομής, ενώ ο κόσμος περιμένει να δει τον νέο κόλπο με το σομπρέρο, που επιφυλάσσει ο Πελέ για να συνεχίσει να εκπλήσσει ακόμα και μετά τον θάνατό του.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Η Adele αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό της Ριτς Πολ: Σχέδια για γάμο το καλοκαίρι [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: