Εικόνα που έφτιαξε πυροσβέστης για να τιμήσει τους συναδέλφους του: Έγινε viral από Έλληνες και Τούρκους γιατί τα λέει όλα

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία», γράφει ο υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Κοτρίδης, τέως Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου.




Δεν είναι πραγματική φωτογραφία, το λέει ο ίδιος ο δημιουργός της. Έγινε όμως viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο από Έλληνες όσο κι από Τούρκους χρήστες.

Γιατί αποδίδει τόσο τον ηρωϊκό αγώνα των Ελλήνων διασωστών, την αλληλεγγύη των Ελλήνων στους σεισμοπληκτους Τούρκους, ενώ οι Τούρκοι χρήστες την χρησιμοποιούν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Και κάπως έτσι κυκλοφορεί ασταμάτητα σε Instagrm, Twitter και Facebook.

  • Tην digital art εικόνα έφτιαξε ο υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Κοτρίδης, τέως Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου στους συναδέλφους του, οι οποίοι δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να σώσουν όσο περισσότερες ζωές γίνεται στις περιοχές της Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Είναι σύνθεση και όχι πραγματική φωτογραφία – λέει – η οποία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας προγραμμάτων Photoshop και Midjourney (πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης) που χειρίζεται ο ίδιος.

Και με ανάρτησή του στο Facebook όπου πρωτοανέβηκε η φωτογραφική σύνθεση, γράφει: «Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία», συμπληρώνοντας: «Είμαι εδώ για σένα» σε ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: