Οι οπαδοί του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν άκουσαν τον Αβέρωφ: Μαζικά ψήφισαν υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρετά τους οπαδούς του. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Βάσει του exit poll της Pulse Market Research που διεξήγαγε για την τηλεόραση του Omega σχετικά με τις συσπειρώσεις – μετακινήσεις των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Συναγερμού, το 75% των οπαδών του κόμματος ψήφισε Νίκο Χριστοδουλίδη και το 25% ψήφισε Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Υπενθυμίζεται πως, η θέση του πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού δύο ημέρες μετά την πρώτη εκλογική διαδικασία της 5ης Φεβρουαρίου 2023 ήταν να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ κατά βούληση. Ότι και να ψήφιζαν ωστόσο, η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε τονίσει ότι θα ήταν στην αντιπολίτευση.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το 52% όσων ψήφισαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον α’ γύρο, στράφηκαν προς Νίκο Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με το exit poll του ΡΙΚ, ενώ το 43,5% ψήφισε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Υψηλές παραμένουν οι συσπειρώσεις που συγκέντρωσαν οι δύο υποψήφιοι στον β΄γύρο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να συγκεντρώνει το 93% και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να συγκεντρώνει το 97%.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο γραφείο του στην Εζεκία Παπαϊωάννου βρίσκεται εδώ και ώρα ο γ.γ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Εκεί αναμένεται να δει τα αποτελέσματα με τους στενούς του συνεργάτες και στη συνέχεια θα μεταβεί στο εκλογικό επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα πάει στο γραφείο του στην Πινδάρου κατά τις πέντε το απόγευμα όπου με λίγους συνεργάτες θα δει το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πηγές δεν αναμένεται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

  • Στο Προεδρικό ο Πρόεδρος

Στο Προεδρικό βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκεί αναμένεται να παρακολουθήσει τόσο τα exit polls όσο και τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: