Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η σύνθεση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η σύνθεση της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη που ανακοινώθηκε χθες βράδυ κυριαρχεί στα κύρια θέματα του Τύπου. Δεσπόζουν επίσης θέματα οικονομίας, οι μετασεισμοί στην Τουρκία, το πώς γιόρτασαν οι Κύπριοι την Καθαρά Δευτέρα και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Ανίσχυρο κι αδύναμο το νέο Υπουργικό» γράφει ότι το νέο Υπουργικό έχει πινελιές συγγενικές αλλά και κουμπαριάς ενώ εντύπωση προκαλεί η αναπαλαίωση με το διορισμό ατόμων που διετέλεσαν υπουργοί ή υπηρέτησαν σε άλλα αξιώματα.

Γράφει ότι σταθερά φθηνότερα είναι τα καύσιμα στη Λευκωσία σε σύγκριση με τη λιανική πώληση στις άλλες επαρχίες. Αλλού αναφέρει ότι οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στη διασκέδαση όσων εξέδραμαν στην ύπαιθρο για την Καθαρά Δευτέρα.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Νέα πρόσωπα και ισορροπίες στην πρώτη κυβέρνηση» γράφει ότι ανανεωμένη ηλικιακά είναι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με τρία τελικά από τα έντεκα υπουργεία σε γυναίκες.

Αναφέρεται αλλού στη διπλή οικονομική πρόκληση στο Συμβούλιο Κορυφής Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, με τη διαμόρφωση νεών δημοσιονομικών κανόνων που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους των χωρών της ΕΕ αλλά και στήριξη των πράσινων επενδύσεων.

Γράφει επίσης ότι συνελήφθη στα κατεχόμενα Τουρκοκύπριος που αποκάλεσε τρελό τον Ερσίν Τατάρ στο Facebook.

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Συμπληρώθηκε το παζλ», «Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο και αναφέρεται στο παρασκήνιο και τις πρώτες αντιδράσεις για τους διορισμούς και ότι οι επιλογές του νέου Προέδρου έφεραν τα πρώτα μουρμουρητά.

Αλλού αναφέρει ότι το ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες δανειολήπτες είναι αν θα αντέξουν να πληρώνουν τις δόσεις τους. Γράφει επίσης ότι καθημερινότητα είναι πλέον οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία αφού καταγράφηκαν 10 χιλιάδες μετασεισμοί.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Αναίρεσε όλα τα κριτήρια που έθεσε για το Υπουργικό» και γράφει ότι δεν τηρήθηκε η ίση εκπροσώπηση γυναικών ενώ αναφέρεται σε επιλογές προσώπων με υπουργική και πολιτική θητεία.

Αλλού αναφέρει ότι σοκάρουν οι μαρτυρίες προσφύγων – μεταναστών που διασώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο σκάφους στις ακτές της Καλαβρίας στην Ιταλία οι οποίοι λένε ότι οι διακινητές πέταξαν περίπου 20 άτομα στη θάλασσα για να ελαφρύνει το σκάφος.

Αναφέρεται επίσης σε έξαρση επιθεσεων προς την οργάνωση Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ κάτι που δημιουργεί έντονη ανησυχία.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Νέο υπουργικό με μερικά γνωστά πρόσωπα» γράφει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δίνει τη νενομισμένη διαβεβαίωση σήμερα ενώ αύριο θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

Προβάλλει επίσης νεαρό κορίτσι να πετάει τον χαρταετό της χθες στο Ζύγι όπου εκατοντάδες εξέδραμαν για να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα. Γράφει επίσης ότι νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία σκότωσε ένα πρόσωπο ενώ κατέρρευσαν και άλλα κτίρια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Επιφυλακτικοί και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου για τη “διπλωματία των σεισμών”: Δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί στην DW

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: