Γράμμα στον Νέο Πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη: Έχει τις ικανότητες και το ήθος για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή του

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, στο Πολιτικό Γραφείο του Νίκου Χριστοδουλίδη, Λευκωσία. Credit: ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ, Λάρισα

Οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο ανήκουν πλέον στην  ιστορία. Τα επόμενα πέντε χρόνια (αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου) τα ηνία της χώρας θα αναλάβει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, παλιός γνώριμος μας από την επιτυχημένη θητεία του στο διπλωματικό Σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, πρώτα ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ύστερα ως Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο μοναδικός Πρόεδρος της Κύπρου που εκλέχτηκε υποβάλλοντας ανεξάρτητη υποψηφιότητα, χωρίς να έχει την στήριξη των δύο μεγαλύτερων πολιτικών σχηματισμών της χώρας.

Η συντριπτική πλειοψηφία του 52% των πολιτών που τον ψήφισαν δεν έχουν κομματικές εξαρτήσεις (τα κόμματα που δήλωσαν στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη του έδωσαν ποσοστό πολύ πιο κάτω του 20%) και τον προτίμησαν επειδή πιστεύουν πως θα φέρει την πραγματική αλλαγή στον τόπο μας.

  • Κατά το παρελθόν, σχεδόν ποτέ δεν πήρα θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου προέδρου. Και τούτο γιατί στις πλείστες των περιπτώσεων πίσω από την κάθε υποψηφιότητα διέκρινα να κρύβονται δυνάμεις που έθεταν το προσωπικό και κομματικό συμφέρον υπεράνω του εθνικού.

Αυτή τη φορά όμως, χωρίς να αποζητώ κανένα απολύτως προσωπικό αντάλλαγμα, στήριξα συνειδητά με το δικό μου τρόπο την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Και τούτο διότι πιστεύω στην εντιμότητα του, το ήθος του, τη σοβαρότητα του, τον αγνό πατριωτισμό του, την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα, την ειλικρίνεια των προθέσεων του και ασφαλώς στις ικανότητες του.

Ο Νέος Πρόεδρος της Κύπρου είναι βαθύς γνώστης του Κυπριακού και δεν θα είναι καθόλου εύκολος «αντίπαλος» για εκείνους που ονειρεύονται να λύσουν όπως- όπως το Κυπριακό.

Αναμένω από τον Νίκο Χριστοδουλίδη να ανακοινώσει ένα κυβερνητικό σχήμα αποτελούμενο από έντιμους ανθρώπους (όχι μόνο νέους σε ηλικία αλλά με νέα μυαλά, η νιότη πρέπει να συνυπάρχει με τη σοφία των παλαιοτέρων) με καθαρή σκέψη και διάθεση για προσφορά, απαλλαγμένο από τα βαρίδια των πολιτικών του παρελθόντος που ανέδειξαν την ρουσφετολογία και δημιούργησαν στον τόπο τεράστια διαφθορά και δαιδαλώδη και σκοτεινά αδιέξοδα καθιστώντας τους απλούς καθημερινούς πολίτες -κυρίως τους νέους ανθρώπους- πολίτες δεύτερης κατηγορίας, χωρίς ελπίδα.

Πολιτικές που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου με αποτέλεσμα η διεκδίκηση της απελευθέρωσης και της  επιστροφής στην πατρώα γη να έχει γίνει συνώνυμη του ακραίου εθνικισμού!

Στον Νίκο Χριστοδουλίδη θα δώσουμε άπλετο  χρόνο προκειμένου να βάλει τα πράγματα σε μια σωστή πορεία. Δεν θα είμαστε απέναντι του, δεν θα είμαστε όμως και μόνιμοι χειροκροτητές κάθε ενεργείας της νέας κυβέρνησης εφόσον αυτή ξεφεύγει από τις παραμέτρους της χρηστής διοίκησης και της σωστής λύσης στο Κυπριακό.

Λύσης που θα υποθηκεύει εσαεί το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού. Δεν θα είμαστε εμείς η τελευταία γενιά Ελλήνων σε τούτον το Άγιο τόπο! Και φυσικά αναμένουμε λύση και στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού που τείνει να μετατραπεί σε τρίτο Αττίλα!

  • Υπάρχουν και πράγματα στην προεκλογική περίοδο, ακόμα και μετεκλογικά, που δεν μου άρεσαν, αλλά ας μην αρχίσουμε με γκρίνιες! Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν μπορεί να έχει πάντα άποψη για όλα ο επικεφαλής μιας πρωτοβουλίας. Και όλα τα δάκτυλα ασφαλώς δεν είναι ίδια.

Σημασία έχει να μπορεί να τα βλέπει κι αυτά ο νέος Πρόεδρος και να τα συμμαζεύει. Έχει και τις ικανότητες και το ήθος για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της ανόρθωσης της χώρας την οποία εθελουσίως ανέλαβε. Η εντιμότητα του και η ειλικρίνεια των προθέσεων του είναι σίγουρα τα πιο σοβαρά έγγεια για να τα καταφέρει. Και γιατί όχι, να γίνει ένας πραγματικός Εθνάρχης!

Υστερόγραφο: Οι νέοι της Κύπρου σήμερα δεν έχουν που να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Ο εύκολος πλουτισμός έχει γίνει καθημερινή συνήθεια για μερικούς. Η ύπαιθρος μαραζώνει, η παιδεία και η υγεία λειτουργούν περισσότερο ως επιχειρηματικές αναπτύξεις που πρώτιστα στοχεύον στο κέρδος και όχι ως απαραίτητες  δωρεάν υπηρεσίες στην καθημερινότητα των πολιτών. Θυμίζω, πως το Σύνταγμα του Κράτους κάνει αναφορά σε δωρεάν Παιδεία και Υγεία σε όλους τους υπηκόους  του! Υγεία, Παιδεία και το δικαίωμα στην Εργασία είναι οι προτεραιότητες του σήμερα που διαμορφώνουν την κοινωνία του αύριο….

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι “υπερβασάκηδες” του ΔΗΣΥ και η… συμπόρευση με το ΑΚΕΛ: Το πρόβλημα στη δεξιά δεν είναι η αλλαγή προσώπων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: