Εκεί που πονάει… ο ελβετικός σουγιάς: Η Credit Suisse πάγωσε το 1/3 όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελβετία – $19 δισ

FILE PHOTO: To λογότυπο της ελβετικής Credit Suisse στη Βέρνη EPA,PETER KLAUNZER




Η Credit Suisse Group AG πάγωσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 17,6 δισεκατομμυρίων CHF (πάνω από 19 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Sonntags Zeitung .

Η Sonntags Zeitung έγραψε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που δηλώθηκαν στην Ελβετία. 

Μόνο περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ελβετία, ενώ άλλα 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια ανήκουν σε άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από άλλες χώρες.

«Εξάλλου, θα μπορούσαν να είναι τα χρήματα της ρωσικής κεντρικής τράπεζας ή τα χρήματα του κράτους που δεν εμπίπτουν σε κυρώσεις, αλλά είναι de facto παγωμένα», προσθέτει η εφημερίδα.

Άλλα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια και 15 ακίνητα κατασχέθηκαν στην Ελβετία νωρίτερα, μετά τη ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, έγραψε η Sonntags Zeitung.

Στις 25 Ιανουαρίου, οι Ελβετοί εισήγαγαν ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας , ιδίως όσον αφορά περίπου 200 άτομα και οντότητες, καθώς και κυρώσεις στις εξαγωγές αγαθών.

Mε πληροφορίες από Sonntags Zeitung

Η Ευρώπη άντεξε την κρίση του φυσικού αερίου μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία: Γλυτώνει τη διολίσθηση σε ύφεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: