Οκτώ χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον Πέτρο Φιλιππίδη: Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο

O ηθοποιός και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης(Κ), συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο(Δ), προσέρχεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του επέβαλλε 6 έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και 5 ετη για την δεύτερη απόπειρα βιασμού στον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.

Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης 8 έτη.

Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την κατά συγχώνευση ποινή που θα επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Πέτρο Φιλιππίδη. Ενδεικτικά ανέφερε η κ. Στόγια:

«Όλως αορίστως αναφέρθηκε από την υπεράσπιση ότι από το 2014 τίποτα δεν ακούστηκε σε βάρος του κατηγορουμένου. Η υπεράσπιση διατείνεται ότι από το 2014, ο κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος της τέχνης, με καθημερινή ήρεμη ζωή. Όμως, μπορεί να μην πέρασε τη δικαστική οδό αλλά ακούστηκε στο δικαστήριο και η καταγγελία της κ. Παπαμερή, το 2016 και η καταγγελία της κ. Δροσάκη το 2018. Αντίθετα έχουν κατατεθεί για συμπεριφορές του κατηγορουμένου, που παρά το γεγονός ότι δεν έχουν διέλθει τη δικαστική οδό, δεν ήταν παραφωνία στην υπόλοιπη ζωή του, αλλά μέρος του τρόπου ζωής του. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου με βάση τις καταγγελίες, δεν ήταν παραφωνία ούτε έκπληξη, αλλά είχε μια προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του. Όπως κατέθεσαν μάρτυρες εδώ. Ενδεικτικά αναφέρω την κατάθεση της κ. Παπούλια για τα έτη 1997-1998».

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κάθειρξη 12 ετών ζήτησε η εισαγγελέας* Απέρριψε και τα δύο ελαφρυντικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: