” Δεν τολμάς να πας στο Ντονέτσκ όπως ο Μπάιντεν στο Κίεβο:” Πυρά στον Πούτιν Ρώσων ακραίων μπλόγκερς που τον ακυρώνουν

FILE PHOTO: Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) and US President Joe Biden (R). EPA, UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT — MANDATORY CREDIT: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Το Κρεμλίνο αντιμετώπισε την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία με επίσημη σιωπή, καθώς αναλυτές και ειδικοί εισηγήθηκαν ότι το ιστορικό ταξίδι του ηγέτη των ΗΠΑ ήταν μια ανεπιθύμητη ανατροπή ενόψει της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλων κρατικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της ευρείας κλίμακας εισβολής .

Το αιφνιδιαστικό ταξίδι του Μπάιντεν στην Ουκρανία ακυρώνει την αφήγηση του Κρεμλίνου ότι η υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία μειώνεται, με υποσχέσεις για άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και νέες κυρώσεις που θα επιβληθούν πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Και η επίσκεψη στο Κίεβο εν καιρώ πολέμου έχει επίσης αποκαλύψει τον δισταγμό του ίδιου του Πούτιν να επισκεφθεί το μέτωπο μετά την έναρξη της εισβολής πριν από ακριβώς ένα χρόνο, με τον Ρώσο πρόεδρο να γελοιοποιείται επειδή κρύφτηκε σε ένα «καταφύγιο».

Ο Πούτιν εκφώνησε την ομιλία για την κατάσταση του έθνους στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας  Επίσης  το Κρεμλίνο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εορταστική συναυλία στο στάδιο Luzhniki σήμερα Τρίτη και στη συνέχεια να συγκαλέσει έκτακτες συνεδριάσεις της Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Ενώ οι νομοθετικές συνεδριάσεις μπορεί να είναι απλώς για επίδειξη, θα ήταν επίσης απαραίτητες εάν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να λάβει οποιεσδήποτε σημαντικές νέες αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής. Πριν από ένα χρόνο, οι εσπευσμένες συνεδριάσεις του νομοθετικού σώματος εξουσιοδοτούσαν τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει βία στο εξωτερικό, μέρες πριν εξαπολύσει την αυγή την  επίθεση στο Κίεβο.

Τώρα, η πορεία του Κρεμλίνου προς τα εμπρός είναι πιο περίπλοκη, μετά από μια χειμερινή επίθεση και τις προσδοκίες ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια αντεπίθεση της άνοιξης.

Οι ζοφερές προοπτικές για τον πόλεμο είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Πούτιν είναι απίθανο να επισκεφθεί το μέτωπο αυτή την εβδομάδα, είπε ο Stanovaya.

«Δεν νομίζω ότι θα πάει», είπε.  η Τατιάνα Στανοβάγια, ιδρύτρια της εταιρείας πολιτικής ανάλυσης R Politik «Χρειάζεται να έχει μια πολύ πιο θετική, αισιόδοξη κατάσταση από ό,τι είναι τώρα για αυτό. Και είναι επίσης θέμα ασφάλειας.”

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε δημόσια την επίσκεψη του Μπάιντεν τη Δευτέρα, αν και τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπαν ότι η ομάδα του Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει το Κρεμλίνο,  ότι σχεδίαζε να επισκεφθεί το Κίεβο. Ο Μπάιντεν πρόκειται επίσης να μιλήσει στη Βαρσοβία την Τρίτη αμέσως μετά την ομιλία του Πούτιν.

Το ταξίδι του Μπάιντεν αναμένεται να θεωρηθεί στο Κρεμλίνο ως η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση ότι η Μόσχα μάχεται όχι μόνο εναντίον της Ουκρανίας αλλά εναντίον αυτού που αποκαλεί συλλογική Δύση.

“Θα είναι, γι’ αυτούς, μια άλλη απόδειξη ότι η Ουάσιγκτον επέλεξε ξεκάθαρα το στρατόπεδό της”, είπε η Stanovaya. «Είναι μια απόδειξη της πλήρους αναταραχής με τη Ρωσία, επιβεβαίωση ότι τώρα η Δύση ποντάρει στη στρατηγική ήττα του Πούτιν».

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδωσε επιφυλακτικές αναφορές για την επίσκεψη Μπάιντεν.

«Ο Ζελένσκι είναι ενθουσιασμένος – μόλις δημοσίευσε τις πρώτες του φωτογραφίες στα social media με τον Μπάιντεν από το Κίεβο», είπε ένας παρουσιαστής στη ρωσική πολιτική εκπομπή 60 Minutes στην κρατική τηλεόραση. «Είναι ο γνήσιος Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία. Στις οθόνες σας τώρα.”

Ένας πολιτικός σχολιαστής πρότεινε γρήγορα ότι η επίσκεψη ήταν μια «καλή αρχή για την εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν». Εν τω μεταξύ, η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ομιλία του Πούτιν, ενώ ένα δημοφιλές κανάλι Telegram υπέρ του Κρεμλίνου έγραψε ότι «δεν θα υπάρχει τρόπος επιστροφής» μετά την ομιλία του Ρώσου προέδρου την Τρίτη.

Αλλά άλλοι Ρώσοι σχολιαστές υπέρ του πολέμου στο Telegram χρησιμοποίησαν την επίσκεψη Μπάιντεν ως ευκαιρία για να εξαπολύσουν προσεκτική επίθεση στον Πούτιν επειδή δεν επισκέφτηκε την εμπόλεμη ζώνη.

«Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο παππούδες», έγραψε ο Zastavny, ένας φιλοπόλεμος Ρώσος blogger με περισσότερους από 110.000 συνδρομητές. «Ένας από αυτούς είναι ηλικιωμένος, έχει όλα τα σημάδια του Αλτσχάιμερ, της άνοιας και της νυχτερινής ούρησης, όλος ο κόσμος τον κοροϊδεύει. Ο άλλος παππούς φαίνεται πολύ καλός, έχει ένα ελατήριο στο βήμα του, μιλάει καλά, σκέφτεται καθαρά και έχει την ευρέως αποδεκτή φήμη ενός ισχυρού και γενναίου ηγέτη.

«Αλλά μόνο ένας από τους ηγέτες έχει έρθει στην πραγματικότητα στο Κίεβο. Και ο άλλος [ο Πούτιν] δεν πήγε στο Ντόνετσκ, δεν έχει πάει ακόμα».

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Ανυπόστατες δικαιολογίες από τον Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία: Ηθελε τη διπλωματία αλλά τελικά…κατέφυγε στον πόλεμο

Επίθεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: