Μπερτ Μπάκαρακ: Πέθανε ο «Μπετόβεν» της ποπ μουσικής ο συνθέτης με τις διαχρονικές επιτυχίες που σου «κολλούσαν στο μυαλό» [video]

FILE PHOTO: Burt Bacharach το 2009. EPA, KOTE RODRIGO




Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ποπ μουσικής, ο Μπερτ Μπάκαρακ (Burt Bacharach) πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Ο Μπάκαρακ απεβίωσε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Λος Αντζελες.

Συνέθεσε τεράστιες επιτυχίες που έγιναν διαχρονικές όπως το I Say A Little Prayer, το Walk On By και το What The World Needs Now Is Love.

Μαζί με τον στιχουργό Hal David, συνέγραψε επίσης πολλά θέματα ταινιών, όπως το What’s New Pussycat, το Alfie και το The Look Of Love, μεγάλη επιτυχία του Dusty Springfield.

Ο Μπάκαρακ πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια, δήλωσε η δημοσιογράφος Tina Brausam.

Γνωστός για τις διάσημες μελωδίες του και τις μεγαλειώδεις ορχηστρικές του διασκευές, ο Bacharach ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς του 20ού αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είδε 50 επιτυχίες του να μπαίνουν στα chart των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες από τον Frank Sinatra και τους Beatles έως την Barbra Streisand, τον Tom Jones, την Aretha Franklin και τον Elvis Costello.

 

Ο Μπακαρακ κέρδισε τρία Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες και έξι βραβεία Grammy και χαιρετίστηκε ως ο «μεγαλύτερος εν ζωή συνθέτης» όταν έλαβε το βραβείο Grammy το 2008.

Η μεγάλη Ντιόν Γουόρικ δήλωσε στο άκουσμα του θανάτου του: «Οι λέξεις που μου ζητήθηκε να γράψω, γράφονται με θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου μου φίλου και μουσικού μου συνεργάτη.

«Από την πιο ανάλαφρη πλευρά γελούσαμε πολύ και κάναμε τα παράπονά μας, αλλά πάντα βρίσκαμε έναν τρόπο να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον ότι οι ρίζες μας ήταν το πιο σημαντικό μέρος της σχέσης μας».

Πολλοί μουσικοί αστέρες εξωτερίκευσαν τις σκέψεις τους για τον Μπάκαρακ. Ο Brian Wilson των Beach Boys είπε ότι: “Ηταν ένας ήρωάς μου και είχε μεγάλη επιρροή στη δουλειά μου”, προσθέτοντας: “Ήταν γίγαντας στη μουσική βιομηχανία. Τα τραγούδια του θα ζουν για πάντα”, πρόσθεσε.

Ο πρώην σταρ των Oasis, Noel Gallagher, δημοσίευσε : “RIP Maestro. Ήταν χαρά που σε γνώρισα.”

Η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδοποιός Νταϊάν Γουόρεν δήλωσε ότι σήμερα χάσαμε τον δικό μας Μπετόβεν», ενώ ο συνθέτης Ντέιβιντ Άρνολντ συμφώνησε ότι ήταν «ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών».

Με πληροφορίες από ΒΒC

Πτυχία καλλιτεχνών: Το Εθνικό Θέατρο στηρίζει τους παραιτηθέντες καθηγητές και τους σπουδαστές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: