Μπαρτσελόνα: 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε εταιρία πρώην διαιτητή την εμπλέκουν σε σκάνδαλο

FILE PHOTO: Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στο Final Four του Βελιγραδίου. EPA, Enric Fontcuberta




Ερευνα για διαφορά, η οποία εμπλέκει και την Μπαρτσελόνα διεξάγει η εισαγγελία της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με το Cadena SER, επί των ημερών του Τζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου (από το 2016 έως το 2018) η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το ποσό του 1.4 εκατομμυρίων ευρώ στον άλλοτε διαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα.

Τα χρήματα δόθηκαν σε εταιρεία του, ενώ εκείνο το διάστημα ήταν αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν σε τρία μέρη και η τελευταία πληρωμή συμπτωματικά την περίοδο που άφησε τα καθήκοντά στην επιτροπή διαιτησίας.

Ο πρώην διαιτητής στην απολογία του ανέφερε ότι η υπηρεσία που παρείχε είναι συμβουλές προς τους παίκτες για το πώς να συμπεριφέρονται στους διαιτητές. Η έρευνα της Εισαγγελίας σχετίζεται με έλεγχο του Δημοσίου για παρατυπίες στη φορολογία των τριών προαναφερθέντων ετών, καθώς ο πρώην διαιτητής δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι παρείχε υπηρεσίες στην Μπαρτσελόνα.

Ο Μπαρταμέου τόνισε ότι η παροχή αυτών των χρημάτων κόπηκε το 2018 στο πλαίσιο της πολιτικής για μείωση των εξόδων. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας η ομάδα ξόδευε ήδη χρήματα για αυτές τις υπηρεσίες, κάτι που ισχυρίστηκαν και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα ο πρώην διαιτητής, μιλώντας στο Cadena SER ανέφερε ότι δεν προσέφερε ποτέ εύνοια στην Μπαρτσελόνα και η δουλειά του ήταν να προσφέρει μόνο υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τη δική της εκδοχή για το θέμα, αναφέροντας πέντε συγκεκριμένα σημεία:

  • Στο παρελθόν, η Μπαρτσελόνα προσέλαβε τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού τεχνικού συμβούλου, ο οποίος προσέφερε, με τη χρήση video, τεχνικές αναφορές που αφορούσαν σε παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών του ισπανικού κράτους και την τεχνική γραμματεία του συλλόγου.
  • Επιπροσθέτως, η σχέση με τον ίδιο εξωτερικό προμηθευτή διευρύνθηκε με τεχνικές αναφορές που σχετίζονταν με επαγγελματικές διαιτησίες με σκοπό να παρασχεθούν επιπρόσθετες πληροφορίες για το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας και της θυγατρικής ομάδας, μία συνήθης πρακτική στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία.
  • Επί του παρόντος, αυτού του είδους η εξωτερική συνεργασία σχετίζεται με έναν επαγγελματία του χώρου του ποδοσφαίρου.
  • Η Μπαρτσελόνα λυπάται που αυτή η πληροφορία εμφανίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο καλύτερο σημείο της σεζόν.
  • Η Μπαρτσελόνα θα αναλάβει νομικές διαδικασίες απέναντι σε οποιονδήποτε βλάψει την εικόνα του συλλόγου με πιθανούς υπαινιγμούς που είναι αντίθετοι με τη φήμη του συλλόγου και που μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα αυτής της πληροφορίας.

Πηγή: Sport 24

Η απάντηση Τεντόγλου στην ακύρωση άλματος στα 8.40 γιατί είχε… άλλο χρώμα παπούτσι: Αηδιάζω, ασχοληθείτε με το ντοπάρισμα [εικόνες, βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: