Ανοίγει αύριο Τρίτη η πλατφόρμα για το market pass: Από Τετάρτη το “σαρακοστιανό καλάθι”

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου σε αίθουσα της ΓΓΕΕ, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για το Market Pass αναφέρθηκε στην αρχή της σημερινής ενημέρωσής του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο για συγκεκριμένα ΑΦΜ.

Επανέλαβε ότι δικαιούχοι του επιδόματος αγορών τροφίμων είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

  •  “Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων” ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Συνεχίζοντας με το «καλάθι του νοικοκυριού» είπε ότι από την επόμενη Τετάρτη αυξάνονται τα προϊόντα, ενώ ανοίγει και το «σαρακοστιανό καλάθι».

Εξάλλου, τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν σταματά και ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος όσο επιμένει η κρίση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα ύψους 2,27 δισ. ευρώ: Στις 24/2 καταβάλλονται τα αναδρομικά Ιανουρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: