Αναμένονται παραιτήσεις στον ΔΗΣΥ: Ο Δημήτρης Δημητρίου σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου. Φωτογραφία Omega TV




Υπό την σκιά ενδεχόμενων παραιτήσεων συνέρχεται σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού το οποίο θα συζητήσει τις διαδικασίες για το εκλογικό συνέδριο της 11ης Μαρτίου, γράφει η Άντρη Θρασυβούλου στην ιστοσελίδα του Omega.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε πως το εκλογικό συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί για όλες τις θέσεις της ηγεσία της παράταξης, «δεδομένου ότι θα παραιτηθούν από την ηγεσία τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ο αναπληρωτής πρόεδρος και οι τρεις αντιπροέδροι. Θεωρώ πως θα γίνει σήμερα το απόγευμα», σημείωσε.

«Σκέφτομαι και επεξεργάζομαι να θέσω υποψηφιότητα» για την προεδρία του ΔΗΣΥ, ανέφερε ο κ. Δημητρίου ενώ σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι θα εκλεγόταν απάντησε «είμαι αισιόδοξος».

Πάντως, σήμερα δεν προτίθεται να προβεί σε σχετική ανακοίνωση καθώς όπως σημειώνει «σήμερα δεν είναι η ώρα των ανακοινώσεων αλλά της ειλικρινούς, της ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων».

Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου άφησε αιχμές προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Ο πρόεδρος της παράταξης έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ολίγον τι τα διλήμματα με έναν τρόπο εκβιαστικό και έλεγε ότι πήγαιναν βουλευτές και αντί να εργάζονται για την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου έκαναν οτιδήποτε άλλο παρά να εργάζονται γι’ αυτήν. Αν έχει κάτι συγκεκριμένο να το πει. Διαφορετικά αυτό που γίνεται είναι ότι είναι μια προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων ή δημιουργίας ενοχικών συνδρόμων σε οποιονδήποτε σκέφτεται να λειτουργήσει στη βάση του καταστατικού και να διεκδικήσει την οποιαδήποτε θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία και αυτό πρέπει να σεβαστούμε και να γίνει», τόνισε.

  • «Να ενώσουμε τον ΔΗΣΥ»

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα στον ΔΗΣΥ ο κ. Δημητρίου, σημείωσε πως «χρειαζόμαστε τις δυνάμεις που θα ενώσουν τον ΔΗΣΥ και θα τον μεγαλώσουμε».

«Όλη η κοινωνία πόσο μάλλον οι Συναγερμικοί αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν ΔΗΣΥ, τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν χθες σε μια δύσκολη θέση, σ’ ένα δίλημμα, είτε αυτοί που ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη είτε αυτοί που ψήφισαν Ανδρέα Μαυρογιάννη. Θέλουμε να μην ξαναβρεθούν σε αυτή τη θέση.

Εμάς μας ενδιαφέρουν και οι Συναγερμικοί που ψήφισαν Χριστοδουλίδη, και αυτοί που ψήφισαν Μαυρογιάννη, που έριξαν λευκό και έμειναν σπίτι και δεν πήγαν να ψηφίσουν. Σήμερα χρειαζόμαστε τις δυνάμεις που θα ενώσουμε τον ΔΗΣΥ και θα τον μεγαλώσουμε.

Ως εκ τούτου λογικές που είδαμε την περασμένη εβδομάδα κακώς και λανθασμένα είτε να εκδηλώνουν την προτίμηση τους ή την πρόθεση τους είτε τη βούληση τους ή τι τους επιτάσσει η συνείδηση τους, τα στελέχη του ΔΗΣΥ είτε αμέσως είτε εμμέσως προσωπικά δεν με βρίσκουν σύμφωνο και δεν είναι αυτά που χρειάζονται για να ενώσουμε τον ΔΗΣΥ.

Είναι η πρώτη φορά που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε αυτή την περιδίνηση και ο στόχος μας είναι να μην ξαναβρεθεί ο Συναγερμός και ο περήφανος κόσμος του σε αυτή τη δυσκολία να έχει να επιλέξει μεταξύ δύο που δεν ήταν η επιλογή του. Χθες η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΗΣΥ ψήφισαν χθες τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Έγιναν λάθη σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας και στη ρητορική μπορεί να έγιναν. Να παραδεχθούμε ότι χάσαμε ότι κάτι δεν πήγε σωστά. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι μας», ανέφερε.

Σχετικά με τους λόγους που έφεραν τον ΔΗΣΥ σε αυτή την κατάσταση και την ήττα ο ίδιος δήλωσε πως «υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Σίγουρα ότι είχαμε την στάση και τη διασπαστική κίνηση Χριστοδουλίδη, δεν βοήθησε. Από εκεί και πέρα ήταν και το ζήτημα της φθοράς από μια διακυβέρνηση δέκα ετών».

Τόνισε παράλληλα, πως «εμείς θα είμαστε δυναμική, επικοδομητική αντιπολίτευση».

Πρωτόγνωρες κατάστασεις στον ΔΗΣΥ: Ελπίδα του κόμματος η Αννίτα Δημητρίου, θα πάρει αποφάσεις τις επόμενες ημέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: