Αυτό λέγεται εμφύλιος: Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί ο αρχηγός της μισθοφορικής Wagner τους στρατηγούς του Πούτιν [videos]

FILE PHOTO: Ο αρχηγός της αιμοσταγούς μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Photo via Twitter




Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, κατηγόρησε σήμερα τον Ρώσο υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ότι στερούν από τους μαχητές του πυρομαχικά και προσπαθούν να καταστρέψουν τη Wagner – ενέργειες για τις οποίες είπε ότι ισοδυναμούν με εσχάτη προδοσία.

Ο Πριγκόζιν, τον οποίο ως φαίνεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση, έχει εμφανώς παραγκωνιστεί, προς όφελος της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας με την οποία βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Αρχικά η Wagner όχι μόνο πολεμούσε προβαίνοντας ανενόχλητη σε εγκλήματα, αλλά κι ο αρχηγός της σιγά – σιγά έχτιζε το προφίλ του “αντίπαλου δέους” στο στρατιωτικό κατεστημένο των “γραφειοκρατών” στρατηγών της Μόσχας.

Όμως, πλέον, καθώς του απαγορεύτηκε πλέον να στρατολογεί ποινικούς κατάδικους για να πολεμήσουν στις γραμμές της στην Ουκρανία, φαίνεται πως έχουν δοθεί και σαφείς εντολές να βγει τελείως από το προσκήνιο τόσο η μισθοφορική οργάνωση όσο και ο αρχηγός της που “πήρε πολύ αέρα”…

Ο Πριγκόζιν, άλλοτε επιχειρηματίας του κέτερινγκ που απέφευγε συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας στο παρελθόν, έχει αναλάβει έναν διαρκώς αυξανόμενο  δημόσιο ρόλο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο, με την Wagner να ηγείται των αιματηρών μαχών για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ.

«Υπάρχει απλούστατα απ’ ευθείας αντίδραση» και «αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία», δήλωσε ο Πριγκόζιν με φωνητικό μήνυμά του μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram.

  • Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο μήνυμα μέσα σε δύο ημέρες που δημοσιοποιεί ο Πριγκόζιν. Χθες παραπονέθηκε ότι αξιωματούχοι, τους οποίους δεν κατονόμασε, αρνούνται εφόδια στη Wagner εξαιτίας προσωπικής αντιπάθειας προς αυτόν.

Φανερά θυμωμένος και υψώνοντας κατά διαστήματα τη φωνή του, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Βαλέρι Γκεράσιμοφ, τον αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ότι προκαλούν εσκεμμένα τις ελλείψεις όπλων, για τις οποίες κατήγγειλε ότι επιφέρουν αυξημένες απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων της Wagner που πολεμούν γύρω από την Μπαχμούτ.

«Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός Άμυνας δίνουν δεξιά-αριστερά διαταγές όχι μόνο να μην δίνονται πυρομαχικά στη Wagner, αλλά και να μην την βοηθούν με αερομεταφορές», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Εδώ και μήνες ο Περιγκόζιν επικρίνει τους στρατιωτικούς διοικητές για ανεπάρκεια και λάθος καθοδήγηση του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα  έχει δηλώσει πως το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιστωθεί τις επιτυχίες της Wagner γύρω από την Μπαχμούτ.

 

 

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Βλέπουν το τέλος του Πούτιν κι ακονίζουν μαχαίρια: Μισθοφορικό στρατό ετοιμάζει και ο Τσετσένος Καντίροφ: Με με τον “αδελφό” αρχηγό της Wagner [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: