Ξεκάθαρος ο Χριστοδουλίδης: Δεν πήρα κρατική βοήθεια, έλαβα χρήματα από ομογενείς, αρνήθηκα να πάρω από επιχειρηματίες (video)

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Υπηρεσία Ασύλου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη μάχη των προεδρικών εκλογών, το ζήτημα της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων προκαλεί εντάσεις και συζητήσεις.

Μέσω της εκπομπής του καναλιού OMEGA, «Αιχμές» στην οποία βρέθηκε καλεσμένος ο Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την προέλευση της χρηματοδότησης των προεκλογικών του δραστηριοτήτων.

«Πριν καν ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου μίλησα με τον Γενικό Ελεγκτή ο οποίος μου εξήγησε τι δικαιούται κάποιος στον προεκλογικό αγώνα, έξι μήνες πριν το ποσό που πρέπει να δηλωθεί,τα λεφτά και χορηγίες που πήρε προηγουμένως και όλα μα όλα θα δημοσιοποιηθούν όπως προνοεί ο νόμος μετά τις εκλογές.

Εγώ δεν πήρα λεφτά από κρατική χορηγία είναι όλα από άτομα που στηρίζουν την υποψηφιότητα μου. Ένα σημαντικό μερίδιο είναι από τις παροικίες μας στη Βρετανία και ΗΠΑ που είμαι περήφανος που στηρίζουν την υποψηφιότητα μου.

Ένα άλλο μέρος είναι μέσα από την πρωτόγνωρη διαδικασία για τα κυπριακά δεδομένα που έγινε το να καταθέτει ο κόσμος δημόσια μέσω της ιστοσελίδας όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει στην ιστοσελίδα αλλά και από επιχειρηματίες φίλους μου που τους γνωρίζω αρκετά χρόνια και δεν έχουν τίποτε να επωφεληθούν από τον Νίκο Χριστοδουλίδη».

Μάλιστα, σημείωσε ότι:

«Αρνήθηκα να πάρω λεφτά από επιχειρηματίες είτε από το εξωτερικό είτε όπου υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι θα δημιουργούνταν οποιεσδήποτε σκιές. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτόν τον αγώνα με χτυπούν με χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: