Τραυματίστηκαν αστυνομικοί και πολίτες: Εμπόλεμη ζώνη το κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα στη Λεμεσό, μεταδίδει το κανάλι Σίγμα

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Λεμεσό, στο μνημόσυνο του Γρίβα. Φωτογραφία κανάλι Sigma




Εικόνες ντροπής στη Λεμεσό, από σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της επετείου των 49 χρόνων από τον θάνατο του Γρίβα, μετέδωσε το κανάλι Σϊγμα (σε ρεπορτάζ του Αυγερινού Χρυσοστόμου).

Ομάδες οπαδών από διαφορετικές ποδοσφαιρικές ομάδες συνεπλάκησαν μεταξύ τους, μετατρέποντας την περιοχή γύρω από το μνημείο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή σε πεδίο μάχης.

Και ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν η επιμνημόσυνη δέηση, κατά την ομιλία του πρώην Αρχηγού του ΓΕΕΦ Ηλία Λεοντάρη, οπαδοί συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού σωματείου αφίχθηκαν στον χώρο, και κατά την είσοδο τους συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με οπαδούς άλλου ποδοσφαιρικού σωματείου.

Μεταξύ των οπαδών, προκλήθηκε ένταση και διαπληκτισμός, με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν και στην περιοχή να γίνει το έλα να δεις.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι «εκεί είχε συγκεντρωθεί και μερίδα οπαδών συγκεκριμένης ομάδας της Λεμεσού και ενώ διεξαγόταν ομαλά το τρισάγιο αφίχθηκε στην περιοχή μεγάλη ομάδα οργανωμένων φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Λευκωσία και εισήλθαν εντός του περιφραγμένου χώρου του μνημείου.

Όταν πλησίασαν τους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λεμεσού συνεπλάκησαν μεταξύ τους και ήταν οπλισμένη με πέτρες ρόπαλα και κροτίδες. Ακολούθησε ανταλλαγή και πετροπόλεμος μεταξύ τους»

Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Οπαδοί πιάστηκαν στα χέρια και μεταξύ τους άρχισε ανελέητο ξυλοκόπημα, ενώ σαν βροχή έπεφταν πέτρες, κροτίδες και οτιδήποτε άλλα αντικείμενα έβρισκαν μπροστά τους.

«Απωθήθηκαν εκτός του μνημείου από την αστυνομία και ακολούθησε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο οχλαγωγούντων ομάδων. Υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση οχλαγωγούντων οπαδών, οι οποίοι με πέτρες κροτίδες φωτοβολίδες και άλλα επιθετικά όπλα ήρθαν σε αντιπαράθεση ενώ η αστυνομία βρισκόταν στο κέντρο και προσπαθούσε να αποκαταστήσει την τάξη», ανέφερε ο κ. Κυριάκου.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. Στον χώρο υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες παρενέβησαν και στην συνέχεια, οι οπαδοί διαχωρίστηκαν. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι συμπλοκές συνεχίστηκαν, τόσο μεταξύ των οπαδών όσο και με την αστυνομία σε παρακείμενους δρόμους.

Στην περιοχή κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για ενισχύσεις, τόσο από την ΜΑΑΔ όσο και από τις ειδικές αντιοχλαγωγικές ομάδες, οι οποίες μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να απωθήσουν τους ταραξίες και να αποκαταστήσουν την τάξη.

Ο κ. Κυριάκου επεσήμανε ότι «βλέποντας αυτές τις οχλαγωγίες έγινε ανάκληση και κλήθηκαν και άλλα μέλη μας τα οποία μεταφέρθηκαν στον χώρο των επεισοδίων και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της τάξης». Ο απολογισμός των επεισοδίων βαρύς.

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στις πρώτες βοήθειες για περίθαλψη. Ενώ άλλα δύο πρόσωπα, πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή τραυματίστηκαν από πέτρες που έριχναν οι ταραξίες.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας, σε προθήκες καταστημάτων και υποστατικών αλλά και σε αριθμό ιδιωτικών οχημάτων.

Στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού συστάθηκε ανακριτική ομάδα, από έμπειρους αξιωματικούς οι οποίοι έχουν θέσει υπό το μικροσκόπιο τους κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, φωτογραφίες και τεκμήρια τα οποία εντοπίστηκαν στην περιοχή με σκοπό την αναγνώριση και σύλληψη των ταραξιών.

Ο Χριστοδουλίδης, σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις: Δηλώνει αισιόδοξος για μεγάλη νίκη στις 5 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: