To Politico φέρεται να απέλυσε δημοσιογράφο που αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» και πρώην ναζί τον Πάπα Βενέδικτο




Δημοσιογράφος του Politico που αποκάλεσε τον Πάπα Βενέδικτο XVI «ομοφοβικό προστάτη παιδεραστών και απόφοιτο της Νεολαίας του Χίτλερ» μετά τον θάνατό του τον περασμένο μήνα φαίνεται να απολύθηκε, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn και την προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Έρικ Γκέλερ, ο οποίος έγραφε θέματα για την κυβερνοασφάλεια στο Politico εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια, προκάλεσε θύελλα όταν μοιράστηκε την είδηση ​​για τον θάνατο του Πάπα στο Twitter με μια προσβλητική λεζάντα στις 31 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

«Ο ομοφοβικός προστάτης των παιδεραστών και απόφοιτος της Νεολαίας Χίτλερ πέθανε στα 95 του», έγραψε ο Γκέλερ σε ένα tweet που λίγο μετά διεγράφη.

Politico και δημοσιογράφος δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη επισήμως τη λύση της συνεργασίας τους.

Ώρες αφότου ο Γκέλερ δημοσίευσε το tweet, το αφαίρεσε, λέγοντας: «Έσβησα το tweet για τον Πάπα Βενέδικτο που ήταν προσβλητικό και με κακή κρίση».

Έκτοτε, ο προσωπικός του ιστότοπος, έχει μετατραπεί από τον χαρακτηρισμό του ως «δημοσιογράφου κυβερνοασφάλειας στο Politico» σε «δημοσιογράφο κυβερνοασφάλειας στην Ουάσιγκτον, DC».

Γεννημένος ως Joseph Aloisius Ratzinger, ο Βενέδικτος εντάχθηκε στη Νεολαία του Χίτλερ σε ηλικία 14 ετών. Στα 16, στρατολογήθηκε σε αντιαεροπορική εργασία και στρατεύτηκε στο στρατό στα 21, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Washington Post .

Η ιστορία του ήταν ένα ευαίσθητο και αμφιλεγόμενο ζήτημα για την Καθολική Εκκλησία, η οποία ιστορικά είχε δεχθεί κριτική για την ουδετερότητά της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Βενέδικτος κάποτε εξήγησε ότι αναγκάστηκε να ενταχθεί στη ναζιστική οργάνωση νεολαίας και ότι ένας ευγενικός δάσκαλος των Μαθηματικών τον βοήθησε να αποφεύγει να πηγαίνει σε ναζιστικές συναθροίσεις.

Mε πληροφορίες από DailyMail

Η επισκόπηση του ελληνικού Τύπου: Οι τίτλοι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Τρίτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: