Το μελιτζανί φουστάνι της Νταϊάνα: Σε δημοπρασία εμβληματικό φόρεμα της “πριγκίπισσας του λαού” [video]

FILE PHOTO: Το εμβληματικό φόρεμα της Νταϊάνα αναμένεται να φτάσει στα 120.000 δολάρια. Screenshot via YouTube




Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο το «εκδικητικό φόρεμά» της με το οποίο έχει απαθανατιστεί να γυρίζει με νόημα το κεφάλι καθώς την φωτογραφίζουν,  αλλά ένα φουστάνι από μεταξωτό βελούδο σε μελιτζανί χρώμα  εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

  • Η αείμνηστη “πριγκίπισσα του λαού” το φόρεσε τόσο σε ένα επίσημο βασιλικό πορτρέτο το 1991 όσο και σε μια περίσταση που απαθανατίστηκε σε τεύχος του Vanity Fair το 1997, λίγο πριν το θάνατό της.Για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, το φόρεμα θα δημοπρατηθεί και αναμένεται να φτάσει τα 120.000 δολάρια σε πώληση του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Σχεδιασμένο από τον couturier Victor Edelstein, το στράπλες φόρεμα έχει μπούστο σε σχήμα καρδιάς και μια φούστα σε σχήμα τουλίπας.

Πουλήθηκε για τελευταία φορά για 24.150 δολάρια το 1997, κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής δημοπρασίας του Christie’s μαζί με άλλα 79 φορέματα δωρεά της Νταϊάνας. Οι πωλήσεις συνολικά έφτασαν τα 3,25 εκατομμύρια δολάρια και δόθηκαν σε οργανώσεις κατά του AIDS και του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του Royal Marsden Hospital, όπου υπηρέτησε ως πρόεδρος για οκτώ χρόνια.

Στο δημοσίευμα του Vanity Fair, που φιλοξενεί την φωτογράφισή της από τον Mario Testino, το περιοδικό εστίασε στη δημοπρασία, αποκαλώντας την απόφασή της να πουλήσει τα φορέματα “ένα ισχυρό σύμβολο της μεταβαλλόμενης ζωής της” μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο. «Αποχαιρετισμός σε μια ζωή που δεν υπήρξε ποτέ».

Το μωβ φόρεμα ήταν μέρος της συλλογής του Edelstein Autumn 1989, αν και σχεδίαζε εμφανίσεις για την πριγκίπισσα για πάνω από μια δεκαετία, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Εμφανίστηκε σε έναν πίνακα του Douglas Hardinge Anderson το 1991, καθώς και σε μια κούκλα Franklin Mint το 1998.

Ο Edelstein ήταν επίσης πίσω από το μπλε φόρεμα Travolta της Νταϊάνα – το μακρύ βελούδινο φόρεμα με το οποίο χόρευε με τον ηθοποιό στον Λευκό Οίκο — το οποίο πουλήθηκε για 347.000 $  το 2019 σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Αυτό το φόρεμα Edelstein θα είναι μέρος της δημοπρασίας του Sotheby’s “The One” στις 27 Ιανουαρίου, με άλλα αξιόλογα αντικείμενα , συμπεριλαμβανομένου ενός εισιτηρίου για τα γενέθλια του πρώην προέδρου John F. Kennedy το 1962 — όπου η Marilyn Monroe του τραγούδησε το “happy birthday mr President” — και της φανέλας του  LeBron James  από τους τελικούς του NBA του 2013.

Με πληροφορίες από CNN

Έξαλλος ο Τομ Χανκς με όσους τον κατηγορούν για νεποτισμό επειδή τα παιδιά του εργάζονται στο χώρο του θεάματος: «Και ανθοπωλείο να είχαμε, όλη η οικογένεια θα βοηθούσε»[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: