Τα διαμάντια δεν είναι παντοτινά τελικά: Σε δημοπρασία κοσμήματα της Σίρλεϊ Μπάσεϊ – Ανάμεσά τους ένα δαχτυλίδι δώρο του Έλτον Τζον [video]

File Photo British singer Dame Shirley Bassey performs on stage outside Buckingham Palace during the Queen’s Diamond Jubilee Concert outside Buckingham Palace in London, Britain, 04 June 2012. EPA/DAVID PARKER / PA WIRE / POOL UK AND IRELAND OUT EDITORIAL USE ONLY




Σε δημοπρασία διαθέτει η τραγουδίστρια του θρυλικού Diamonds Are Forever, Σίρλεϊ Μπάσεϊ κομμάτια από τη σημαντική συλλογή κοσμημάτων της, συμπεριλαμβανομένου ενός δαχτυλιδιού με διαμάντια που της έδωσε κάποτε ο Έλτον Τζον.

Τα πολύτιμα κομμάτια από τη συλλογή της, που θα εκτεθούν από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου αργότερα αυτό το μήνα και στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο Παρίσι, περιλαμβάνουν ένα διαμαντένιο κολιέ που εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 270.000 και 320.000 ευρώ. Ένα σετ από διαμάντια και χρυσάφι που δημιουργήθηκε από τον οίκο Cartier εκτιμάται ότι κοστίζει μεταξύ 200.000 και 250.000 ευρώ.

Η 87χρονη τραγούδησε για τα διαμάντια στην ταινία του Τζέιμς Μποντ του 1971 με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι. Αργότερα είπε ότι αποδέχτηκε την πρόταση να τραγουδήσει το κομμάτι καθώς οι στίχοι «είναι αληθινοί σε μένα και τον τρόπο που ένιωθα για τα διαμάντια τότε και τώρα».

«Το να συλλέγω κοσμήματα για μένα είναι σαν να μαζεύω αναμνήσεις και αυτή η συλλογή είναι γεμάτη από αυτές», είπε η Μπάσεϊ. «Όλα τα κομμάτια έχουν νόημα και έχουν μια ιστορία να πουν, είτε τα αγόρασα για τον εαυτό μου είτε μου τα είχαν χαρίσει.

«Υπάρχει αυτό το όμορφο vintage δαχτυλίδι Van Cleef & Arpels της δεκαετίας του 1960 καλυμμένο με λευκά διαμάντια που μου χάρισε ο Έλτον Τζον αφού τραγούδησα σε μια από τις βραδιές του Aids Gala και το έχω φορέσει πολλές φορές. Ή το ρουμπίνι και η καρδούλα με διαμάντια που βρήκα σε ένα εξαιρετικό κοσμηματοπωλείο κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην Μπανγκόκ, στο δρόμο για την πρώτη μου περιοδεία στην Αυστραλία.

«Και ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια της συλλογής είναι αυτό το σμαραγδένιο σετ που αγόρασα μόνη μου για να τιμήσω την πρώτη μου Royal Variety Performance μπροστά στην αείμνηστη Βασίλισσα».

Η Bassey είπε ότι ερωτεύτηκε τα κοσμήματα «ως ανερχόμενη τραγουδίστρια και αγόρασα μόνη μου την πρώτη μου σειρά από μαργαριτάρια – το πρώτο κόσμημα που αγόρασα ποτέ».

Τα κυριότερα σημεία της συλλογής θα εκτεθούν στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου από τις 24 έως τις 29 Μαΐου πριν εκτεθεί στο Παρίσι από τις 4 Οκτωβρίου πριν από τη δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί στον οίκο Sotheby’s Παρισιού στις 10 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Guardian

Απίστευτο αλλά αληθινό: Παράσιτο έφαγε τμήμα του εγκεφάλου του προεδρικού υποψηφίου Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, είχε κενά μνήμης και «ομίχλη στο μυαλό»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: