Το Ενωτικό Δημοψήφισμα και ο κατάπτυστος “νόμος Ακκιντζί”: Αφιερωμένο στους βουλευτές ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που ατίμωσαν την παλαιόθεν Ελληνίδα Κύπρο

FILE PHOTO: Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής. Φωτογραφία, ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Του ΞΕΝΗ Χ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ*

Στο Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου  1950 ο Κυπριακός λαός με το συντριπτικό 96% εξέφρασε ελεύθερα τη βούληση του, ασκώντας το  κατοχυρωμένο από τον ΟΗΕ   δικαίωμα  της  αυτοδιάθεσης,  να ενωθεί με την Ελλάδα.

Αναντίλεγκτα, το αποτέλεσμα  του Ενωτικού δημοψηφίσματος αποτελεί  την κορωνίδα των διαχρονικών  αγώνων και των  προαιώνιων πόθων του Κυπριακού Ελληνισμού και έχει καταγραφεί στο χρυσό πάνθεο της Κυπριακής ιστορίας.

Όμως, άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλαι δε βουλαί σύγχρονων κομματοκρατόρων. Στις 7 Απριλίου 2017,  30 βρυκολακιάζοντες βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ συγκροτώντας ενιαίο  «πατριωτικό  μέτωπο»  ψήφισαν εν μέσω δικομματικού παραληρήματος  τον αλήστου μνήμης  νόμο «Ακκιντζί» με σκοπό τη «σωτηρία» της Κύπρου.

Η εν λόγω κατάπτυστη  απόφαση  των τριάκοντα,  δεν προσέβαλε μόνο την εθνική  ταυτότητα του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά  επενέργησε και  ως ξέπλυμα εθνικής συνείδησης βιάζοντας ασύστολα την  τρισχιλιετή Ελληνική ιστορία της μεγαλονήσου.

Η ψήφιση του  επονομαζόμενου “νόμου Ακκιντζί”  [προιόν  της απειλής του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας  Μουσταφά Ακκιντζί για αποχώρηση του από τις  συνομιλίες για το Κυπριακό] σφράγισε ανεξίτηλα τη  σύμπλευση  των ηγεσιών ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ  σε ύψιστης σημασίας ζητήματα που στοχεύουν στην σταδιακή «κυπριοποίηση»  της ελληνικής  συνείδησης  των  Ελλήνων της Κύπρου στη βάση προδιαγραφών της βρετανοτουρκικής συμπαιγνίας.

Βέβαια,  από την ηγεσία του  ΑΚΕΛ δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό  καθώς  είναι γνωστή η εμετική του  προσέγγιση σε κάθε τι το Ελληνικό. Από την ηγεσία του ΔΗΣΥ όμως, αναμέναμε  ότι θα αντιστεκόταν σε μια τόσο φαιδρή πρόταση  που προήλθε κατευθείαν από το “προεδρικό” μέγαρο του ψευδοκράτους υπό τις ευλογίες των υπόκοφων βρυχηθμών του  βρετανικού λέοντα.

Δυστυχώς, οι προσδοκίες μας έγιναν σκόνη και θρύψαλα υπό  το βάρος του ασίγαστου πάθους της ανίερης συμμαχίας ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ να εξυπηρετήσει τα  κομματικά  και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα τους.

Το  αποτέλεσμα αυτής της  ενιαίας πολιτικής  συμπεριφοράς του κομμουνιστικού  ΑΚΕΛ και του κατευφημισμό εθνικόφρονος ΔΗΣΥ είναι καταστροφικό  για την ημικατεχόμενη πατρίδα  και βασανιστικό για τους Έλληνες της Κύπρου.

Ο λαός διχάσθηκε βαθύτατα σε μιά περίοδο που η εθνική ενότητα και η λαική ομοψυχία έπρεπε να ήταν πρώτιστη έγνοια της πολιτικής και κομματικής ηγεσίας.  Η Ελληνική ιστορία  της Κύπρου βιάστηκε,  προσβάλλοντας με τον πιό απεχθή τρόπο  τη μνήμη των ηρωομαρτύρων της Κυπριακής Ελευθερίας.

Από στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ  αναμέναμε  καταιγισμό διαμαρτυριών ενάντια στην  ασύγγνωστη στάση της ηγεσίας του κόμματος.  Μάταια όμως, καθώς όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η πίστη στον κομματικό  πατριωτισμό ο οποίος  αποτελεί πλέον  το καταφύγιο των σφογγοκωλάριων της εξουσίας που δεν διστάζουν να πουλήσουν πατρίδα για να φτιάξουν περιουσία.

Η ασέλγεια επί της  ιστορικής πραγματικότητας, έχει ήδη  καταγραφεί με μεγάλα και έντονα  γράμματα στους κατάμαυρους  δέλτους της τρισχιλιετούς διαδρομής  της μεγαλονήσου.

Αποτελεί δε, κόλαφο για τα δύο κόμματα τα οποία για χάριν των μικροπολιτικών και ιδιοτελών τους συμφέροντα θέλουν να αγνοούν πως η Ιστορία είναι το βασικότερο θεμέλιο της υπόστασης ενός κράτους, ενός έθνους και ενός λαού που αγωνίζεται για  ελευθερία και δικαίωση.  Γιατί, λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του και που δεν σέβεται την καταγωγή του,  δεν μπορεί να οικοδομήσει  επιτυχώς το μέλλον του.

  • 73 χρόνια από την τη χρυσοστεφανωμένη μέρα της 15ης Ιανουαρίου 1950 και  68  από την επική 1η Απριλίου 1955,  το μυαλό μας στριφογυρίζει βασανιστικά στην 7η Απριλίου 2017 σε εκείνη τη σκοτεινή συνεδρία της Κυπριακής Βουλής όπου η  υπετρισχιλιετής ελληνική μας λεβεντιά παζαρεύθηκε στις υπόγειες διαδρομές της κομματικής ρεμούλας και της  εθνομηδενιστικής μεθόδευσης  των  εμπόρων των εθνών.
  • Σήμερα που ο αδούλωτος Κυπριακός Ελληνισμός αγωνίζεται για φυσική κι εθνική επιβίωση υπό τις ασύμμετρες απειλές  του νεοθωμανικού Ερντογανισμού αλλά και υπό το βάρος  μιας  ανιστόρητης πολιτικής ηγεσίας, στέλλουμε ισχυρό το μήνυμα πως αυτός ο  τόπος ο ποτισμένος με το αίμα  των ηρώων μας και  τον ιδρώτα των προγόνων μας, πολλούς αφέντες άλλαξε μα δεν άλλαξε καρδιά.

Σε μιά εποχή που συντελούνται τεκτονικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη γειτονιά μας  και στον πλανήτη γενικότερα, ο αδούλωτος Κυπριακός Ελληνισμός  προχωρεί ενωμένος μπροστά με σιγουριά μακριά από κομματικές ντιρεκτίβες, δικεδικώντας  τα κοινωνικά κι εθνικά  του δίκαια.

Χωρίς φόβο αλλά με πάθος, οι  τίμιες  δυνάμεις του λαού συγκροτούν ισχυρό μέτωπο, στοχεύοντας  να απαλλάξουν τον τόπο από ανάξιες και ανιστόρητες κομματικές, πολιτικές και  πολιτειακές ηγεσίες που έσυραν την κοινωνία στην περιθωροποίηση, ξεφτιλίζοντας ταυτόχρονα  την Κυπριακή Δημοκρατία στο εξωτερικό αναδεικνύοντας την στις πρώτες τρείς θέσεις στον Ευρωπαικό  κατάλογο της διαφθοράς.

Διαχρονικά,  αποδεικνύεται πως η ολέθρια διαδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλεται κατά κύριον λόγον στη δουλοφροσύνη  των ηγετών της αλλά και στην έλλειψη κοινωνικής ευθύνης και εθνικής συνείδησης. 

Σήμερα,  που οι ντόπιοι  πολιτικοί καιροσκόποι και οικονομικοι κερδοσκόποι, με τη γενναιόδωρη συνδρομή των μεγιστάνων της δύσης και των ολιγαρχών της ανατολής πλουτίζουν ακόμη περισσότερο φτωχοποιώντας πολίτες και καταστρέφοντας πατρίδες, έχουμε υπέρτατο χρέος να ξεσηκωθούμε για να φέρουμε την κοινωνική αναγέννηση και να παύσουμε  ως χώρα, ως κοινωνία και ως λαός,  να  βρισκὸμαστε απὸ άποψη ηθικού, πολιτικού και εθνικού  αναστὴματος στό ύψος των λιλιπουτεὶων.

Το οφείλουμε στους ηρωομάρτυρες μας αλλά και στη νέα γενιά των Ελλήνων της αιμάσσουσας Κύπρου.

*Ο Ξενής Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού www.iep.org.cy

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη μοναδικό εχέγγυο για εθνική αφύπνιση και ρήξη με τα ολέθρια κομματικά βαρίδια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: