Θράσος 1.000 πιθήκων από τον Mr Wagner: Ο αρχιδολοφόνος του Πούτιν έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Λευκό Οίκο

FILE PHOTO: Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Φωτογραφία Mikhail Metzel, TASS




Ο Γεβγένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της Wagner, του ρωσικού αιμοσταγούς ιδιωτικού στρατού του Πούτιν, δεξί χέρι του προέδρου της Ρωσίας σε κάθε βρώμικη δουλειά ανά τον κόσμο και φερόμενος υποψήφιος διάδοχός του στα δημοσίευσε το Σάββατο μια σύντομη επιστολή προς τον Λευκό Οίκο.

Θρασύτατα, ο άνθρωπος που διοικεί μια εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται για δεκάδες εγκλήματα πολέμου στο μέτωπο της Ουκρανίας ρωτά, για ποιο έγκλημα κατηγορείται η εταιρεία του, αφού η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στην ομάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Wagner η οποία υποστηρίζει τις ρωσικές δυνάμεις στην εισβολή τους στην Ουκρανία και διεκδικεί τα εύσημα για τις «προόδους» στο πεδίο της μάχης, θα χαρακτηριστεί ως σημαντική Διεθνική Εγκληματική Οργάνωση.

Μια επιστολή στα αγγλικά που απευθυνόταν στον Kirby και δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του ιδρυτή της Wagner, Yevgeny Prigozhin, έγραφε: “Αγαπητέ κύριε Kirby, θα μπορούσατε σας παρακαλώ να διευκρινίσετε ποιο έγκλημα διέπραξε η PMC Wagner;”

Τα εγκλήματα που έγιναν

Ο Κίρμπι αποκάλεσε την Wagner «μια εγκληματική οργάνωση που διαπράττει εκτεταμένες φρικαλεότητες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τον περασμένο μήνα, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η Wagner παρέλαβε μια αποστολή όπλων από τη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε την έκθεση αβάσιμη και ο Πριγκόζιν αρνήθηκε τότε ότι πραγματοποίησε μια τέτοια παράδοση, χαρακτηρίζοντας την έκθεση “κουτσομπολιό και εικασίες”.

Η Ουάσιγκτον είχε ήδη επιβάλει περιορισμούς στο εμπόριο με τη Βάγκνερ το 2017 και ξανά τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πρόσβασή της σε όπλα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τις δικές της κυρώσεις τον Δεκέμβριο του 2021 στη Wagner , η οποία δραστηριοποιείται στη Συρία, τη Λιβύη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Σουδάν, τη Μοζαμβίκη και το Μάλι, καθώς και την Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν έχει περιγράψει τον Βάγκνερ ως μια πλήρως ανεξάρτητη δύναμη με δικά της αεροσκάφη, άρματα μάχης, ρουκέτες και πυροβολικό.

Καταζητείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, κάτι που είπε τον Νοέμβριο ότι είχε κάνει και θα συνεχίσει να κάνει.

Δεν έλαβαν απόφαση για αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης: Οι δυτικοί σύμμαχοι προσέφεραν στο Κίεβο περισσότερα όπλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: