Θερμοηλεκτρικούς σταθμούς ελεγχόμενους από τους Ρώσους έπληξαν οι Ουκρανοί στο Ντονέτσκ

Ουκρανοί στρατιώτες προσεύχονται σε χριστουγεννιάτικη λειτουργία (παλαιό ημερολόγιο) σε ένα χωριό έξω από το Χάρκοβο στις 7 Ιανουαρίου. EPA, SERGEY KOZLOV




Δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί σε ένα τμήμα της περιοχής Ντονέτσκ της Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων επλήγησαν από πυραυλική επίθεση του ουκρανικού στρατού, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι που διορίστηκαν από τη Μόσχα και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, TASS.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επλήγησαν τα εργοστάσια στη Ζούχρες και τη Νόβιι Σβιτ και κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο τραυματίστηκαν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στα κανάλια τους στο Telegram.

Δύο άνθρωποι ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμια του θερμοηλεκτρικού σταθμού Σταρομπέσεβε στη Νόβιι Σβιτ, ανέφερε το TASS. Επικαλούμενο αξιωματούχους, το πρακτορείο μετέδωσε πως το πλήγμα διενεργήθηκε με τη χρήση συστήματος πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Ουκρανία, η οποία ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις μέσα στη Ρωσία ή σε έδαφος που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο στην Ουκρανία.

Με εκατέρωθεν κατηγορίες έληξε η εκεχειρία

Η 36ωρη μονομερής εκεχειρία που κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έληξε, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν σταματήσει οι εχθροπραξίες, με τους Ουκρανούς, σε κάποιες περιοχές, να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε υπόγεια καταφύγια.

«Ο κόσμος μπόρεσε να δει για άλλη μια φορά απόψε πόσο ψεύτικες είναι όλες οι λέξεις που λέγονται ακόμη και στο ανώτατο επίπεδο στη Μόσχα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο, νυχτερινό μήνυμά του.

«Μίλησαν για μια υποτιθέμενη εκεχειρία (…) αλλά οι πραγματικότητα είναι πως οι ρωσικές οβίδες συνέχισαν να πλήττουν την Μπαχμούτ και τις άλλες ουκρανικές θέσεις», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη λύση είναι «η εκδίωξη των Ρώσων κατακτητών από τα ουκρανικά εδάφη».

Η εκεχειρία έληγε τα μεσάνυχτα, ώρα Μόσχας (23.00 ώρα Ελλάδας) και η Ουκρανία κατηγορεί τον ρωσικό στρατό ότι δεν την τήρησε. Η Ρωσία κατηγορεί με τη σειρά της τους Ουκρανούς ότι εμπόδισαν την εφαρμογή της, αναγκάζοντας τους Ρώσους στρατιώτες να απαντήσουν στα πυρά.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Γι αυτό οι Ρώσοι θέλουν απεγνωσμένα το Μπαχμούτ: Στόχος οι υπόγειες στοές του και τα ορυχεία του λέει ο αρχηγός των δολοφόνων της Wagner

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: