Στο διεθνή χάρτη ναυσιπλοίας η μαρίνα στο Παραλίμνι: Επελέγη ως βάση από τον όμιλο Ferretti

Το Παραλίμνι photo philenews




Τη μαρίνα Παραλιμνίου, που βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2024, επέλεξε ως βάση του στην Κύπρο ο όμιλος Ferretti, ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία στον κόσμο.

Η εταιρεία κολοσσός έχει τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και κάτω από την «ομπρέλα» της βρίσκονται μεγάλες επωνυμίες πολυτελών σκαφών, όπως η Feretti Yachts, η Riva, η Pershing Yachts και η Itama Yachts.

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την P.M.V. Maritime Holdings Ltd, διαχειρίστρια της μαρίνας Παραλιμνίου, η οποία θα είναι πλέον ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της στην Κύπρο. «Είναι πολύ σημαντικό που ένας όμιλος τέτοιου βεληνεκούς θα έχει παρουσία στην Κύπρο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της PMV Maritime Holdings, Ανθούλης Κουντούρης, υπογραμμίζοντας πως τα οφέλη για τη μαρίνα Παραλιμνίου θα είναι μεγάλα. «Η μαρίνα θα μπει στον χάρτη ναυσιπλοΐας και θα γίνει γνωστή διεθνώς. Ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε εταιρείες υψηλών προδιαγραφών, προκειμένου να προκαλέσουμε διεθνές ενδιαφέρον για τη μαρίνα Παραλιμνίου και να δώσουμε κίνητρα σε ιδιοκτήτες σκαφών να επισκεφθούν τη χώρα μας».

Η εταιρεία έχει ως στόχο, πέραν από τα κεντρικά γραφεία της που θα βρίσκονται στη μαρίνα Παραλιμνίου, ν’ ανοίξει γραφεία και σε άλλες πόλεις και μέχρι το Μάιο, σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, η P.M.V. Maritime Holdings Ltd, θ’ ανακοινώσει τα πρώτα σημεία.

Τα έργα της πρώτης φάσης της μαρίνας, προχωρούν εν τω μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς όπως σημείωσε ο κ. Κουντούρης και η πρώτη φάση των κτηρίων και των λιμενικών έργων θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, όπου θα ξεκινήσει πιλοτικά ο ελλιμενισμός των πρώτων σκαφών. «Θα είναι κυρίως για σκάφη όσων επένδυσαν, επειδή νιώθουμε πως έχουμε μια υποχρέωση στους ανθρώπους που στήριξαν και πίστεψαν στο έργο από την ώρα που ξεκίνησε».

Η πρώτη φάση του έργου, που θα στοιχίσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει 150 θέσεις ελλιμενισμού, 44 οικιστικές μονάδες, καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Ήδη πάνω από το 90% των οικιστικών μονάδων της πρώτης φάσης έχει πωληθεί, κυρίως σε Κύπριους ενώ έχουν ενοικιαστεί και τα 14 εμπορικά καταστήματα που θα δημιουργηθούν.

Κατά τη δεύτερη και τελευταία φάση του έργου, θα αυξηθούν σε 80 οι οικιστικές μονάδες, σε 300 οι θέσεις ελλιμενισμού, ενώ θ’ ανεγερθεί στο χώρο και ένα boutique hotel. Στη μαρίνα θα μπορούν να ελλιμενίζονται σκάφη από 8 έως 25 μέτρα.

Με πληροφορίες από philenews.com 
Κύπρος Λευκωσία 

Ακούστε μόνοι σας τον κ. Αβέρωφ και αποφασίστε: Λέει χωρίς αιδώ ότι θα θέσει το κυπριακό φυσικό αέριο στο τραπέζι (της Τουρκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: