Πρώτη σοβαρή εναέρια πρόκληση της Άγκυρας για το 2023: Μαζικές παραβιάσεις από UΑV και μαχητικά

FΙILE PHOTO: Τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Μόνο και μόνο ο αριθμός των 10 αερομαχιών μάρτυρα από μόνος του την ένταση που υπήρξε σήμερα στον ουρανό του Αιγαίου από το βόρειο έως το νοτιοανατολικό τμήμα του.

Οι Τούρκοι αρχικά επιχείρησαν με μαζικές πτήσεις -παράνομες φυσικά- να εισβάλουν στον ελληνικό ουρανό από το βορειο, το κεντικό και το νότιο Αιγαίο.

Ετσι τη δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου και ιπτάμενοι επιφυλακής της ελληνικής αεράμυνας είχαν αρκετή δουλειά για να εκδιώξουν τους εισβολείς οι οποίοι επιχείρησαν να καταγράψουν μεγάλο αριθμό παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τουρκικά μαχητικά, δεύτερη μέρα του νέου έτους, έλαβαν εντολή να απογειωθούν για να προκαλέσουν.

Και όλα αυτά στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε ο τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος και χθες ξετύλιξε μέρος του αναθεωρητικού σχεδίου της Τουρκίας

Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα είναι πως δεν υπήρξε κάποια άσκηση της τουρκικής αεροπορίας ώστε να μπορέσουν οι γείτονες να δικαιολογήσουν (έστω) την παραβατική συμπεριφορά στον ελληνικό ουρανό.

Αντίθετα εκείνο το οποίο έχει φανεί είναι πως στόχος τους ήταν τη δεύτερη μέρα του νέου χρόνου να προκαλέσουν και να δείξουν τις προθέσεις που έχουν για το επόμενο διάστημα καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στρατιωτικών κύκλων η Άγκυρα δείχνει όλο και περισσότερο να επιθυμεί την κλιμάκωση.

Και όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές το σενάριο κάποιας προβοκάτσιας είναι αυτό το οποίο ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 02η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 9 (7×2 F-16, 1×4 F-16, 1×6 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 (1 Ε/Π, 1UAV)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 26

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 18

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 14

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 50 (28 από το UAV, 22 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 10

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Καινούργιο “βιολί” από τον Ακάρ για το μεροκάματο κατά της Ελλάδας: Επικαλείται “σκάνδαλα” για να της χρεώσει την ένταση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: