Προσωπικά έχω κατά νουν ότι οι άνθρωποι πολύ εύκολα γίνονται σκυλιά έτοιμα να δαγκώσουν… Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον*




Της ΑΝΔΡΟΥΛΑΣ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑ*, Φιλελεύθερος

Τούτες τις μέρες των γιορτών δεν είχα καμιά πρόθεση να εμπλακώ στον προσφιλή «πόλεμο του διαδικτύου» που προσφέρει, από ότι φαίνεται ικανοποίηση σε πολλά άτομα που θεωρούν εαυτούς επαναστάτες.

Ούτε και διάθεση είχα να ασχοληθώ με τους «χούλιγκαν» του διαδικτύου. Ναι, γιατί έχει τέτοιους η κοινωνία μας, δεν περιοριζόμαστε στους χούλιγκαν των γηπέδων…

Όμως είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω σε όσα μού σούρνει ο Γενικός Ελεγκτής για ένα σχόλιο μου. Πιστεύω ότι έχω δικαίωμα στην άποψη. Και δικαίωμα να την εκφράζω.

Δεν πάτησα στην Αγία Τράπεζα για να αντιμετωπίζω λογικές αφορισμού και αναθέματος, που κατά τα άλλα, λεκτικά απορρίπτει ο πολιτειακός αξιωματούχος, ο οποίος έτυχε στήριξης από αυτό το έντυπο, ανάλογης της οποίας υπήρξε μόνο στο πρόσωπο του Εθνάρχη Μακαρίου.

  • Λιτά και ταπεινά υποστηρίζω ότι έμαθα από τα πρώτα βήματά μου στη δημοσιογραφία και στο μεγάλο σχολείο της εφημερίδας «Σημερινή»: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»…, μια ρήση του γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου που είναι στο προμετωπίδα της εφημερίδας μέχρι και σήμερα.

Ένας αξιωματούχος της περιωπής του Γενικού Ελεγκτή, νομιμοποιείται να θεωρεί ότι είναι ο Πάπας και έχει το αλάθητο; Ότι είναι υπεράνω κριτικής και όσοι τον κρίνουν πρέπει να τους ρίξουν στην πυρά;

Επιβλήθηκε στο δημόσιο βίο γιατί λειτούργησε διαφορετικά από τους προκατόχους του και κατέκτησε την δημόσια αναγνώριση και εκτίμηση. Σεβαστό. Δεν οφείλει να δέχεται μια άλλη άποψη, έστω κι αν τον ενοχλεί, ή τον στενοχωρεί;

Η δημοφιλία που απέκτησε γιατί να λειτουργεί απαγορευτικά για δημόσιο διάλογο; Ιδιαίτερα όταν θεωρείται ο ρομφαιοφόρος που μάχεται κατά της γάγγραινας της διαφθοράς στον τόπο μας. Μπορεί να υπάρχει δημοκρατία χωρίς ελευθερία λόγου και έκφρασης; Χωρίς ελεύθερη συζήτηση, χωρίς πολυφωνία, χωρίς διακίνηση ιδεών; Η ελευθερία, η ελευθερία λόγου δεν είναι μεγάλη κατάκτηση;

Θα πρέπει να δέχεται μόνο επαίνους και θούριους; Προσωπικά με προβληματίζουν, για να μην πω με φοβίζουν τέτοιες λογικές και νοοτροπίες που έχουν καλλιεργηθεί από τη μεγάλη μάζα των ακολούθων του Γενικού Ελεγκτή.

Στο δια ταύτα επιμένω στην άποψη για υπερβολή στον έλεγχο και τις αναφορές σε ότι αφορά τη συμμετοχή ιερωμένων της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, σε πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς στην αναβάθμιση του οποίου συνέβαλε σημαντικά η συγκεκριμένη Μητρόπολη.

  • Η συγκεκριμένη δράση δίνει πεδίο σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόστος του ελέγχου είναι πολύ μεγαλύτερο από τη δαπάνη της άσκησης με τους ιερωμένους που δεν διαψεύστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία ότι δεν υπερέβαινε τα 333 ευρώ.

Αυτό που ακολούθησε το πόνημά μου της περασμένης Κυριακής, μοιάζει με άσκηση πνευματικής τρομοκρατίας και δεν είναι λίγοι όσοι σπεύδουν να συνδράμουν στην όλη «εκστρατεία φίμωσης » λες και κινδυνεύει και έχει ανάγκη προστασίας ένας πολιτειακός αξιωματούχος που είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη της Κυπριακής Πολιτείας.

Το σημειώνω καθαρά και με παρρησία, και δεν προτίθεμαι να επανέλθω στο θέμα: Δεν τρομοκρατούμαι, επιμένω στο δικαίωμά μου να εκφράζω ελεύθερα και καθαρά την άποψή μου χωρίς φόβο και πάθος. Όπως και να το κάνουμε προσωπικά έχω κατά νουν ότι οι άνθρωποι πολύ εύκολα γίνονται σκυλιά έτοιμα να δαγκώσουν…

*Θουκυδίδης, Αθηναίος ιστορικός  (Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι)

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Βρετανός πρέσβης θέλει …”θαρραλέο” τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας! Η αποικία, η μπανανία και οι “κυβερνήτες”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: