O φερόμενος εμπνευστής του Τουρκολιβυκού Μνημονίου πήρε τα …βουνά: Ομιλεί για βήμα-βήμα εισβολή του ΝΑΤΟ εναντίον της Τουρκίας!!!

O φερόμενος εμπνευστής του Τουρκολιβυκού Μνημονίου, Cihat Yaycı. Φωτογραφία via akittv.com.tr




‘Επισημαίνοντας ότι έχουν αυξηθεί στον δυτικό κόσμο, οι συζητήσεις όπως η εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στο ΝΑΤΟ, ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ασυμβίβαστη με τον ιστό του ΝΑΤΟ, ο επικεφαλής του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής (TÜRK DEGS), απόστρατος υποναύαρχος Δρ. Cihat Yaycı εξήγησε το σενάριο στην εφημερίδα Yeni Akit.

Με τίτλο «Η Ελλάδα είναι πιόνι! Στόχος: Εισβολή στην Τουρκία βήμα-βήμα» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην φιλοκυβερνητική μεσαίας κυκλοφορίας εφημερίδα Yeni Akit, το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του υποναύαρχου ε.α. και φερόμενου εμπνευστή του Τουρκολιβυκού Μνημονίου (MoU) Cihat Yaycı.

Καταγράφονται, μεταξύ των άλλων, τα πιο κάτω:

Ο απόστρατος υποναύαρχος Cihat Yaycı είπε ότι η ρητορική της εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, που εκφράζεται συχνά στη Δύση, και ότι ο κύριος σκοπός των προσπαθειών της Ελλάδας να αυξήσει τις εντάσεις με την Τουρκία είναι εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν μετατοπίσει τα σύνορα του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, ο Yaycı είπε ότι:

«Σύμφωνα με το σενάριό τους, η Ελλάδα θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 10 μίλια και η Τουρκία θα επέμβει. Τότε θα την βγάλουν από το ΝΑΤΟ και θα ανοίξει ο δρόμος για επέμβαση στην Τουρκία».

Ο Yaycı είπε ότι:

«Αυτή η ιδέα, η οποία τέθηκε στην ημερήσια διάταξη ειδικά σε δυτικές δεξαμενές σκέψης, εφημερίδες και όργανα μέσων ενημέρωσης, βρίσκεται τώρα μπροστά μας ως ένα φαινόμενο που οι ανώτατες αρχές εκφράζουν ανοιχτά.

Όσοι λένε, «την Τουρκία δεν μπορούν να την βγάλουν από το ΝΑΤΟ, επειδή η Τουρκία έχει δικαίωμα βέτο, θα ασκήσει βέτο για την αναίρεσή της», δυστυχώς, δεν προσεγγίζουν την κατάσταση ρεαλιστικά.

Το ισχυρότερο σενάριο που θα επιτρέψει την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα είναι όταν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πάνω από 6 μίλια στη ‘Θάλασσα των Νησιών’. Σε πρώτο στάδιο τα ελληνικά χωρικά ύδατα θα είναι ίσα με τον εναέριο χώρο, δηλαδή 10 μίλια και θα εφαρμόσουμε στρατιωτικά μέτρα.

Έτσι, ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ θα επιτεθεί σε ένα άλλο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Αυτό ακριβώς είναι το σενάριό τους».

  • Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα! Το σχέδιό τους είναι να επέμβουν στην Τουρκία

Επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ πήραν το ανατολικό μέτωπο του ΝΑΤΟ από την Τουρκία και το μετατόπισαν στα ανατολικά της Ελλάδας, ο Yaycı συνέχισε ως εξής:

«Το ότι οι ΗΠΑ άρουν το 35ετές εμπάργκο όπλων στην ‘Νότια ελληνική Κύπρο’  -εννοει φυσικά την Κυπριακή Δημοκρατία-, και μάλιστα στην επέτειο της ανεξαρτησίας που γιορτάζουν οι ‘Ελλνοκύπριοι’, όπως και η αμυντική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, όπως και το «η Τουρκία είναι απειλή» και όπως και ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη στην Ελλάδα σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης, όλα αυτά εντάσσονται επίσης στο σχέδιο.

Το προδοτικό σχέδιο που θα εφαρμοστεί με την εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί ως εξής:

Θα πάρουν τη ‘Νότια Κύπρο’ -εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία, φυσικά-και το Ισραήλ στο ΝΑΤΟ και θα τοποθετήσουν την Τουρκία στη θέση κατοχικού κράτους μέλους του ΝΑΤΟ στην Κύπρο. Το 5ο άρθρο του ΝΑΤΟ, δηλαδή σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε χώρες-μέλη θα ενεργοποιηθεί, με την αλληλοβοήθεια, και θα ανοίξει ο δρόμος για επέμβαση στην Τουρκία. Έτσι, τα σχέδια εισβολής στην Τουρκία θα εκτελεστούν. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά του PKK-YPG θα προβληθούν ως επιχειρήσεις εναντίον συμμάχων και θα πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις αντιποίνων κατά της Τουρκίας.

Δυστυχώς, όπως λένε κάποιοι, ο ισχυρισμός ότι «η Τουρκία είναι απαραίτητη για το ΝΑΤΟ» δεν ισχύει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Ειδικά μετά από τις 15 Ιουλίου 2016 γίνονται προσπάθειες εκδίωξης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το σχέδιο»’.

ΠΗΓΗ: Σενάριο στην εφημερίδα Yeni Akit – Cihat Yaycı

Που φτάσαμε!!! Να εκλέγει Πρόεδρο στην Κύπρο ο Βλαδίμηρος Πούτιν… Είναι το απόλυτο faκe news ή έχουν δίκιο όσοι δείχνουν ένα δεξιό πολιτικό; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: