Ο Αβέρωφ …”¨εκδικείται” τον Αναστασιάδη; Έμμεση κριτική για τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒέρωφ Νεοφύτου σε προεκλογική συγκέντρωση. Φωτογραφία ΔΗΣΗ




Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με το προσχέδιο ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ομιλεί για αδιέξοδο, για το οποίο προφανώς πιστεύει ότι ευθύνεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Επίσης αναφέρει ότι από την 1η Μαρτίου η Κύπρος θα έχει πρόεδρο που θα απαντήσει αν συμφωνεί με το το φιλοτουρκικό Πλαίσιο του Γκουτέρες, υπονοώντας ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν το έπραξε μέχρι τώρα.

Η δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ακολουθεί:

Tα όσα καταγράφονται στο προσχέδιο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και εκφράζονται και από τα Ηνωμένα Έθνη, μας ανησυχούν.

Είναι γι’ αυτό που επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία ότι την 1η Μαρτίου η Κύπρος θα έχει νέο Πρόεδρο, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει από τον διεθνή παράγοντα για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και για το αν συμφωνεί με το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Εκεί δεν χωρούν διφορούμενες και αόριστες απαντήσεις και θα μετρήσει η αξιοπιστία.

Διότι αν ο διεθνής παράγοντας κρίνει ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει την απαραίτητη βούληση και πλαισιώνεται από κόμματα αντίθετα με το συμφωνημένο πλαίσιο, τότε τα δεδομένα θα είναι χειρότερα για το εθνικό μας θέμα.

Η δική μας αποστολή είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο έχοντας με το μέρος μας τον διεθνή παράγοντα. Αυτό θα το κάνουμε με κινητοποίηση, με πρωτοβουλίες, καταθέτοντας στο τραπέζι σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου στο κυπριακό και την επανένωση του τόπου μας.

Το Προεδρικό Μέγαρο επιτίθεται στον Ανδρέα Μαυρογιάννη και στο ΑΚΕΛ: Ομιλεί για “φερέφωνα της τουρκικής προπαγάνδας”!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: