Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μίλησε στο OMEGA για τα σχέδια του: Τι λέει για τη γενναία χρηματοδότηση της προεδρικής εκστρατείας του από το ΑΚΕΛ (video)

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης με τον παρουσιαστή ειδήσεων του Omega, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία Omega TV




Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OMEGA βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (31/01) ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Την ίδια ώρα που μετράμε πλέον αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απάντησε στα ερωτήματα του παρουσιαστή ειδήσεων του Omega, Μιχάλη Παυλίδη, για όλους και για όλα, γράφει η Ευαγγελία Νικολάου.

«Αυτό που έζησα είναι μία πρωτόγνωρη, αλλά ωραία εμπειρία. Είναι λίγο ανακούφιση μετά από όλο αυτό το μαραθώνιο να πλησιάζουμε στο τέλος. Ταυτόχρονα, κάνοντας έναν απολογισμό, είμαι χαρούμενος που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία και είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα», δήλωσε.

Πάντως αναφορικά με τους ανθυποψηφίους του, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, με τους οποίους ενώ συνεργάστηκε για τόσα χρόνια, πλέον τους χωρίζουν πολλά, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως «συνεργάτες υπήρξαμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εγώ δεν συνηθίζω να απορρίπτω ανθρώπους αν δεν έχω σοβαρούς λόγους και ούτε να θεωρώ ότι η επαγγελματική συνεργασία μέσα σε πολύ καλές συνθήκες καθορίζει από μόνη της τον τρόπο ζωής μας».

Ένα τεράστιο χάσμα τον χωρίζει πλέον και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παρά τη συνεργασία τους, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να αναφέρει πως τη διακυβέρνηση του Προέδρου την κρίνει ως κακή «από τα αποτελέσματα».

«Σήμερα είδαμε τους χρηματοδότες της προεκλογικής σας εκστρατείας. Συγχαρητήρια για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων. Αυτό σημαίνει διαφάνεια. Αλλά προκύπτουν κάποια ζητήματα.

Φαίνεται ότι το ΑΚΕΛ πλήρωσε περισσότερα από τα μισά σας έξοδα. Συνολικά 510 χιλιάδες ευρώ. Ή το ένα τέταρτο από όσα λαμβάνει από την κρατική χορηγία ως κόμμα», ανέφερε από πλευράς του ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Παυλίδης, θέτοντας το ερώτημα το κατά πόσο τελικά είναι η υποψηφιότητα του κ. Μαυρογιάννη τόσο ανεξάρτητη.

«Δείχνει απλά ότι το ΑΚΕΛ κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει. Βεβαίως είμαι ανεξάρτητος. Από τη στιγμή όμως που ένα κόμμα αποφασίζει να στηρίξει έναν υποψήφιο, η συνέπεια είναι τη χορηγία που λαμβάνει για τις προεδρικές εκλογές, να τη δίνει σε αυτή την προσπάθεια. Δεν έχουμε καμία σχέση εξάρτησης με κανέναν», ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στις θέσεις του για το Ουκρανικό, καθώς και για το πού θεωρεί πως ανήκει η Κύπρος. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα της νέας γενιάς και κυρίως στο θέμα της απόκτησης κατοικίας.

Προσδοκούμε στην ανάπτυξη και την υλοποίηση πολιτικών για το καλό της Κύπρου: Κοινή δήλωση ακαδημαϊκών για στήριξη της υποψηφιότητας του Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: