Μαύρο ρεκόρ εγκλημάτων για το 2022 στην Αγγλία: 6,6 εκατ. συνολικά, περίπου 200.000 βιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις

File Photo Officers patrol in Westminster, London, Britain, EPA/TOLGA AKMEN




Ο αριθμός των σεξουαλικών αδικημάτων που καταγράφονται από την αστυνομία στην Αγγλία και την Ουαλία έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Υπήρχαν 199.021 σεξουαλικά εγκλήματα που καταγράφηκαν από δυνάμεις το έτος έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αυτό είναι αυξημένο κατά 22 τοις εκατό σε σύγκριση με το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2020 (163.244), πριν από την πανδημία του κορωναϊού , σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ( ONS ).

Τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, δείχνουν επίσης ότι ο συνολικός αριθμός εγκλημάτων που καταγράφηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις της Αγγλίας και της Ουαλίας ξεπέρασε τα προ της πανδημίας επίπεδα. Εκτοξεύτηκαν στα 6,6 εκατομμύρια τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο.

Αυτό ήταν 10% υψηλότερο από το έτος έως τον Μάρτιο του 2020, όταν καταγράφηκαν 6,1 εκατομμύρια αδικήματα.

Η στατιστική υπηρεσία (ONS) σύστησε «προσοχή» κατά την ερμηνεία των δεδομένων για σεξουαλικά αδικήματα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεαστούν από «πλήθος παραγόντων». Αυτό περιλαμβάνει βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία καταγράφει το έγκλημα, καθώς και ότι τα θύματα είναι πιο πρόθυμα να παρουσιαστούν και να αναφέρουν περιστατικά υπό το φως περιπτώσεων και εκστρατειών υψηλού προφίλ.

Αυτό έρχεται μετά την προειδοποίηση κάθε αστυνομικής δύναμης στην Αγγλία να ξεριζώσει τους σεξουαλικούς δράστες και να ελέγξει ότι το προσωπικό δεν «γλίστρησε από το δίχτυ» μετά το σκάνδαλο βιασμού του Ντέιβιντ Κάρικ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο Κάρικ, 48 ετών, ο οποίος ήταν γνωστός στους συναδέλφους του ως «B***ard Dave» , παραδέχθηκε 80 σεξουαλικά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 48 βιασμών, ενώ υπηρετούσε μεταξύ 2003 και 2020.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας πρόκειται να ζητήσει από όλες τις δυνάμεις να ελέγξουν τους αξιωματικούς τους σε σχέση με τις εθνικές βάσεις δεδομένων της αστυνομίας για να βοηθήσουν στον εντοπισμό οποιουδήποτε «γλίστρησε στο δίχτυ» προτού αυστηροποιηθούν τα πρότυπα ελέγχου.

Η Meghan Elkin, από το ONS, δήλωσε: «Ενώ τα σεξουαλικά αδικήματα που καταγράφονται από την αστυνομία είναι τα υψηλότερα ετήσια στοιχεία που καταγράφονται για την Αγγλία και την Ουαλία, η έρευνα για το έγκλημα δεν δείχνει σημαντική αλλαγή στην επικράτηση.

«Τα στοιχεία της αστυνομίας επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προθυμίας αναφοράς.

Και για τις δυνάμεις όπου υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, βλέπουμε ότι το 22% όλων των σεξουαλικών αδικημάτων που αναφέρθηκαν πέρυσι είχαν λάβει χώρα περισσότερο από ένα χρόνο πριν από την καταγραφή του περιστατικού».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Victim Support, Νταϊάνα Φόσετ, δήλωσε: «Αυτή η τεράστια αύξηση των καταγεγραμμένων σεξουαλικών αδικημάτων έρχεται καθώς το ποσοστό των υποθέσεων που βλέπουν τη δικαιοσύνη έχει πέσει κατακόρυφα σε ένα απύθμενο νέο χαμηλό.

«Οι κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικά αδικήματα μειώνονται κατακόρυφα τα τελευταία έξι χρόνια – το σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Βρισκόμαστε σε μια πορεία προς την πλήρη καταστροφή της πίστης των θυμάτων στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

«Η αστυνομία και το CPS έχουν καθήκον απέναντι στους επιζώντες που έχουν βιώσει τραύμα που άλλαξε τη ζωή τους – πρέπει να τα καταφέρουν καλύτερα και να αρχίσουν να αποδίδουν δικαιοσύνη».

Από τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ, τουλάχιστον 16 αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούσαν σεξουαλικά αδικήματα ή βία κατά των γυναικών.

Ένας 22χρονος αστυνομικός της Met αντιμετωπίζει φυλάκιση, αφού παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με μια 14χρονη μαθήτρια και είχε άσεμνες εικόνες παιδιών μόλις δύο ετών .

Το PC Hussain Chehab ομολόγησε την ενοχή του σε τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική δραστηριότητα με ένα παιδί, μία για σεξουαλική επικοινωνία με ένα παιδί και τρεις κατηγορίες για λήψη απρεπών φωτογραφιών παιδιών.

Με πληροφορίες από Daily Mail

BND και FBI ξεμπλέκουν το κουβάρι Ρώσικης κατασκοπείας στη Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: