Καταγγελία Τσίπρα: Έχω τα επίσημα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, με «νόμιμες επισυνδέσεις» για ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων και του Κωστή Χατζηδάκη

File photo: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μιλά στη Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετούμενος στη Βουλή αποκάλυψε ότι στο φάκελο που είχε στα χέρια του βγαίνοντας από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, είχε τις θετικές απαντήσεις στα ερωτήματα που διατύπωσε επισήμως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ειδικότερα, είπε, ότι η αρχή μετά από έρευνά της στα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας έχει θετική απάντηση για τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων από την ΕΥΠ, με επίσημο αίτημα, μέσω της εισαγγελέως Βλάχου:

Εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου και των

Κωστή Χατζηδάκη από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021

του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

του αρχηγού ΓΕΣ Λαλιούση

του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Αλέξη Διακόπουλου

των επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Λάγιου και Αλεξόπουλου

Ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οι παρακολουθήσεις γίνονταν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2022.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «μετά από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, με αποδείξεις πια, επειδή η Ελλάδα θέλουμε να είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της, ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του».

Για τους λόγους αυτούς, προσέθεσε, «υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης». Σημείωσε ότι η Βουλή επί τριήμερο θα συζητήσει, «ο κ. Μησοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις, να λογοδοτήσει, να απαντήσει και η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Τόνισε πως «όποια και αν είναι η απάντηση, είμαι βέβαιος ότι σύντομα την οριστική και την ορθή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός».

Η απάντηση της κυβέρνησης

Την απάντηση της κυβέρνησης ανέλαβε να δώσει απουσία του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Στην αρχή της τοποθέτησής του ξεκίνησε με την εισαγωγή στο Λόγο του Λυσία περί αδυνάτου: «Είναι μεγάλη η ευκαιρία που μου δίνετε και σας ευγνωμονούμε.»

Στην τριήμερη διαδικασία θα τα πούμε όλα και θα ακούσουμε και εσάς κ. Τσίπρα που τις τελευταίες ημέρες είχατε αφωνία.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την Παρασκευή.

Δείτε live τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: Χρονικό μιας προδιαγεγραμμένηςαποστασίας από τα θεμέλια της Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: