Η Κύπρος φοβάται την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα: Συσκέψεις, ανασκόπηση αλλά όχι αποφάσεις

O Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα έλαβε μέρος σε σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κίνα. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Χωρίς οποιεσδήποτε αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, σχετικά με την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέα σύσκεψη, την ερχόμενη Τρίτη, για να λάβει περισσότερες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Πάνο, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπήςq

«;Eγινε μια εκτενής ανασκόπηση των δεδομένων με όλες τις προτάσεις που προέκυψαν, θα ξανά συναντηθεί η επιτροπή για να λάβει περισσότερες αποφάσεις. Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι η Κύπρος βρίσκεται καλά προετοιμασμένη. «Τα στελέχη τα οποία κυκλοφορούν τόσο στην Κίνα, όσο και στην Ευρώπη είναι στελέχη τα οποία γνωρίζει το Υπουργείο Υγείας και υπάρχει ετοιμότητα ως προς την εξέλιξη τους», υπογράμμισε. Επίσης, τόνισε ότι όσον αφορά το στέλεχος που υπάρχει στην Αμερική, έχει 20% μεταδοτικότητα, ωστόσο δεν μας ανησυχεί.

Η Επιτροπή έχει καταρτήσει μια σειρά από σκέψεις και τις επόμενες μέρες θα ληφθούν επ’ ακριβή μέτρα, τα οποία θα θεσπιστούν, εφόσον οι καταστάσεις το επιβάλλουν. «Μέχρι στιγμής, είμαστε ευχαριστημένοι με τα δεδομένα της κυπριακής δημοκρατίας. «Θα επανεξετάσουμε σε μία εβδομάδα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον διευθυντή κέντρου λοιμώξεων στην Ιταλία ενώ σήμερα και αύριο θα γίνουν συσκέψεις και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το θέμα που αφορά στον συντονισμό με φόντο την αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα.

Επί τάπητος σήμερα αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα στα βήματα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού υπό τον φόβο ανάδυσης νέων μεταλλάξεων.

Λάμβανε 1% στις δημοσκοπήσεις! Απέσυρε την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Μάριος Ηλιάδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: