Φρικτός θάνατος 20χρονης συγκλονίζει την Ινδία: Την έσερναν επί χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό τους

Φωτογραφία από βίντεο του India Today




Ο φρικτός θάνατος μιας 20χρονης γυναίκας στην πρωτεύουσα της Ινδίας την 1η Ιανουαρίου έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η γυναίκα, η οποία ήταν υπεύθυνη εκδηλώσεων, επέστρεφε από τη δουλειά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς όταν το σκούτερ της συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Η αστυνομία λέει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τέσσερις επιβάτες, συνέχισε να οδηγεί για ολόκληρα χιλιόμετρα, παρασύροντας το σώμα της γυναίκας.

Έχουν μάλιστα εμφανιστεί αρκετά βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) που δείχνουν το σώμα κάτω από το αυτοκίνητο.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στην Ινδία – και σκοτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο – αλλά αυτή η ιδιαίτερα φρικτή υπόθεση έχει κερδίσει την προσοχή σε εθνικό επίπεδο και έχει προκαλέσει ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Indian Express ανέφερε ότι το σώμα της γυναίκας συρόταν κατά μήκος του δρόμου για σχεδόν μια ώρα και ότι υπήρξαν τουλάχιστον πέντε κλήσεις στην αστυνομία πριν εντοπιστεί.

Το γεγονός ότι αυτό συνέβη την Πρωτοχρονιά – όταν χιλιάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για να περιπολούν τους δρόμους του Δελχί – έχει απλά προσθέσει περαιτέρω ερωτήματα στην υπόθεση.

Οι πέντε άνδρες στο αυτοκίνητο βρίσκονται υπό κράτηση και δεν έχουν κάνει ακόμη δηλώσεις.

Ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της – το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών διέταξε ταχεία έρευνα – η οικογένεια της γυναίκας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Η 20χρονη ήταν επίσης ο μοναδικός τροφοδότης της οικογένειάς της – ο πατέρας της πέθανε πριν από μερικά χρόνια και η μητέρα της έπρεπε να σταματήσει να εργάζεται λόγω ασθένειας.

«Δεν έχουμε χρήματα ούτε για να κάνουμε τις τελευταίες της ιεροτελεστίες», είπε η μητέρα της.

Η οικογένεια της νεκρής γυναίκας ισχυρίστηκε ότι γη κοπέλα δέχθηκε σεξουαλική επίθεση επειδή το σώμα της εντοπίστηκε γυμνό, αλλά η αστυνομία απάντησε ότι η νεκροψία-νεκροτομή δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

«Όλοι οι τραυματισμοί οφείλονται σε πρόσκρουση και πιθανώς σε τροχαίο ατύχημα και σύρσιμο. Επίσης, η αναφορά δείχνει ότι δεν υπάρχει τραυματισμός που να υποδηλώνει σεξουαλική επίθεση», σύμφωνα με δήλωση του ανώτερου αξιωματούχου της αστυνομίας του Δελχί.

Ο ίδιος είπε ότι η προσωρινή αιτία θανάτου ήταν «σοκ και αιμορραγία λόγω τραυματισμού στο κεφάλι, τη σπονδυλική στήλη, το αριστερό μηριαίο οστό και τα δύο κάτω άκρα».

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι εντόπισε μια άλλη γυναίκα που επέβαινε στο σκούτερ όταν σημειώθηκε η σύγκρουση. Η δεύτερη γυναίκα τράπηκε σε φυγή φοβισμένη και τώρα βοηθά την αστυνομία.

Η αστυνομία είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε αφού έλαβε δύο κλήσεις το πρωί της Κυριακής. Η μία αφορούσε μια γυναίκα που συρόταν από ένα αυτοκίνητο Maruti Baleno και μια άλλη ότι το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε δρόμο στο βόρειο Δελχί.

Η αστυνομία Βρήκε το αυτοκίνητο ύστερα από ανθρωποκυνηγητό και συνέλαβε τον κατηγορούμενο.

Οι πέντε άνδρες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από υπαίτια και πρόκληση θανάτου από αμέλεια.

Ο κατηγορούμενος είχε δανειστεί το αυτοκίνητο από έναν φίλο του για να το οδηγήσει τη νύχτα μεταξύ 31 Δεκεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου, είπε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε όταν χτύπησε το σκούτερ και έφυγαν με ταχύτητα χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι το σώμα της γυναίκας συρόταν.

Η αστυνομία είπε ότι οι άνδρες θα οδηγηθούν στον τόπο του εγκλήματος για να «επαληθεύσουν την εκδοχή τους για τα γεγονότα» και ότι το αυτοκίνητο θα εξεταστεί από ομάδα ιατροδικαστών. Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι θα χρησιμοποιούσαν ένα ομοίωμα για να προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν αυτό που συνέβη.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν τις κραυγές του θύματος επειδή έπαιζαν δυνατή μουσική στο αυτοκίνητο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες ήταν μεθυσμένοι.

Και πολιτική αντιπαράθεση

Η υπόθεση έχει επίσης πυροδοτήσει πολιτική διαμάχη.

Το Κόμμα Aam Aadmi (AAP), που κυβερνά την πολιτεία του Δελχί, διαμαρτύρεται κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ελλειμματική ασφάλεια στην πόλη. Το AAP δεν έχει κανέναν έλεγχο στην αστυνομία της πόλης, η οποία αναφέρεται στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Τη Δευτέρα, μέλη του κόμματος διαδήλωσαν έξω από το γραφείο του Αντικυβερνήτη (διορίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση) ζητώντας την παραίτησή του για το θέμα.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωπος του AAP ισχυρίστηκε επίσης ότι ένας από τους πέντε κατηγορούμενους ήταν μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Bharatiya Janata (BJP) και κατηγόρησε τον αντικυβερνήτη και τους αστυνομικούς ότι «απέκρυψαν σκόπιμα αυτές τις πληροφορίες».

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι τον συγκλονίζει η «τερατώδης αναλγησία των δραστών» και ότι το κεφάλι του «κρέμεται από ντροπή για το απάνθρωπο έγκλημα».

Με πληροφορίες από BBC

Spy Game στο Βερολίνο: Aυξημένη δράση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που αναβιώνουν τον Ψυχρό Πόλεμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: