Eρχονται άμεσα έξι γερμανικά Marder και άλλα 20 κοντά στο Πάσχα λένε κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Άλλα έξι Marder σαν τo εικονιζόμενο αναμένονται το επόμενο διάστημα να φτάσουν στην Ελλάδα. Πηγή εικόνας: Hellas Journal




Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται στην Ελλάδα τα έξι επιπλέον τεθωρακισμένα Marder που αντικατέστησαν τα παρωχημένα ΜΒΡ-1 που έδωσε η Ελλάδα στην Ουκρανία.

Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής άμυνας αμέσως μετά τη συνομιλία που είχαν ο υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γερμανίδα ομόλογό του Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι κοντά στο Πάσχα αναμένουν πως επί Ελληνικού εδάφους θα βρίσκονται και τα επιπλέον 20 τεθωρακισμένα γερμανικής κατασκευής, αν και οι Γερμανοί έχουν πει ότι δεν αποκλείεται να έρθουν νωρίτερα.

Οι δύο υπουργοί συνομίλησαν επίσης για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Βεβαίως στο επίκεντρο τέθηκε το θέμα της πορείας υλοποίησης της συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με ταυτόχρονη και ισάριθμη αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου “Marder”.

Κύκλοι του υπουργείο έλεγαν πως η συμφωνία εκτελείται κανονικά και αυτή είναι η πρόθεση από τις δυο πλευρές.

Τα τελευταία 24ωρα μετά από δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο δημιουργήθηκε αναστάτωση πως τα Marder που προορίζονται για την Ελλάδα, αλλάζουν πορεία και πρόκειται να κατευθυνθούν και αυτά προς ενίσχυση της Ουκρανικής άμυνας. Η συνομιλία των δυο υπουργών φαίνεται πως ξεκαθαρίζει το τοπίο και παρουσιάζει πως η συμφωνία υλοποιείται κανονικά.

Γιώργος Σιδέρης

«Πρόσω» για τις ΜΕΚΟ, «κράτει» για τις κορβέτες: Μπορεί ο παράγων «εκλογές» να ενισχύσει τον στόλο;  

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: