Επίθεση εναντίον του Μαυρογιάννη: “Δεν γίνεται να λέει άλλα το 2018, άλλα το 2020 και άλλα στην Καθημερινή”, λένε οι αντίπαλοί του

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, παραβρέθηκε σε πολιτική συγκέντρωση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Θέμα αξιοπιστίας του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, θέτουν τα επιτελεία του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, του μίλησε για λύση δύο κρατών.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», η εκπρόσωπος του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, Μαριλένα Ευαγγέλου, είπε ότι ο κ. Μαυρογιάννης σε συνέντευξή του στο παρελθόν είπε ότι δεν άκουσε για λύση δύο κρατών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε και στον κ. Χριστοδουλίδη σε σχέση με το Βαρώσι και σε σχέση με το «πυροτέχνημα». Γνωρίζω πολύ καλά τι είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και δεν μίλησε ποτέ για «πυροτέχνημα». «Πυροτέχνημα» ήταν ένας τίτλος σε ιστοσελίδα και όχι δηλώσεις του κ. Χριστοδουλίδη», ξεκαθάρισε.

Από την πλευρά του στέλεχος του Επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι ο κ. Μαυρογιάννης τους έχει μπερδέψει και ότι τίθεται ζήτημα σε σχέση με την αξιοπιστία του.

«Δεν γίνεται από τη στιγμή που πολιτεύεται να λέει άλλα το 2018, άλλα το 2020 και άλλα χθες στην συνέντευξή του. Ποιον Μαυρογιάννη να πιστέψουμε;» διερωτήθηκε και τόνισε:

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ποτέ δεν σιώπησε για τα θέματα του Κυπριακού, πληρώντας, όπως είπε, και το πολιτικό κόστος επειδή προειδοποιούσε. «Μέχρι σήμερα ότι μπορεί το κάνει για να μεταφέρει τις σωστές θέσεις και να επαναρχίσει ο διάλογος», πρόσθεσε.

  • ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ένας μιλούσε για μπλόφα και ο άλλος για πυροτέχνημα την ώρα που εγώ προειδοποιούσα για την Αμμόχωστο λέει για τους ανθυποψηφίους του σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και εξηγεί πως ο ίδιος δεν σιώπησε, αλλά ενάντια στην άποψη του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας το 2019.

Επιβεβαιώνει πως ο Πρόεδρος του μίλησε για τα δύο κράτη όπως και σε πολλούς άλλους εμπιστευτικά, με τον ίδιο να του ανταπαντά πως τα περί δύο κρατών είναι γελοιότητες. Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως ουδέποτε του είπε να συζητήσει για δύο κράτη ενόσω ήταν διαπραγματευτής. Κληθείς να σχολιάσει για ποιόν λόγο δυσκολευόταν να επικρίνει τον Νίκο Αναστασιάδη μέχρι σήμερα, σημειώνει πως τον κρίνει εκεί και όπου χρειάζεται.

«Ο Αναστασιάδης ήταν ο Πρόεδρος όταν ξεκινούσε η διαδικασία με τον κ. Ακιντζί που μας οδήγησε στο Κραν Μοντανά, μία ανάσα από τη λύση. Από την άλλη ήταν και ο Πρόεδρος που ερωτοτροπούσε με τη λύση δύο κρατών» λέει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει πως θα χειριστεί το μεγάλο κεφάλαιο της διαφθοράς εξηγεί πως θα διεκδικήσει απόδοση ευθυνών και σε σχέση με το παρελθόν αγγίζοντας πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και τον Πρόεδρο αν χρειαστεί.

Ένα βίντεο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου δείχνει τον απόλυτο πανικό του: Το ειρωνικό μειδίασμα του Χάρη Γεωργιάδη, που τον κοροϊδεύει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: